SPOR
Giriş Tarihi : 10-01-2020 14:20   Güncelleme : 01-11-2020 00:02

Saffet Çebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Şampiyon

Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımı Trabzon il birincisi olarak, bölge elemelerine katılma hakkı kazandı

Saffet Çebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Şampiyon

Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi liselerarası Trabzon il birinciliği final müsabakasında Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini 4-0 yenerek Trabzon Şampiyonu olup 21-23 Şubat arası Ordu’da yapılacak olan bölge Şampiyonası maçlarının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Trabzon Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nce organize edilen 2019-2020 Okulsporları Genç Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakaları dün sona erdi. Geçen yılın üçüncüsü olan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl başarılı bir performans ortaya koydu ve Trabzon şampiyonluğunu elde etti. Üst düzey liglerdeki heyecanı aratmayan, birbirinden yetenekli öğrencilerin katıldığı Okulsporları Genç Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakaları, bir ay boyunca Şenol Güneş Kompleksi içindeki Akyazı-1 sahasında yapıldı.

Her biri nefes kesen mücadeleleri çok sayıda öğrenci , yöneticiler ve sporsever de ilgiyle takip etti. Üçüncülük maçında kıran kıran bir karşılaşma oynandı. Geçen yılın şampiyonu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile karşılaşan Trabzon Spor Lisesi futbol takımı, son derece çekişmeli  geçen maçta rakibini 1-0 yenerek üçüncü oldu.  Dördüncü 15 Temmuz Şehitleri AL’nin ödülünü Araklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Dursun Ali Ayazoğlu, üçüncü Trabzon Spor Lisesinin ödülünü ise Personel Şube Müdürü Şevki Yılmaz verdi.

Birçok kulübün altyapı hocalarının da izlediği final maçında ise geçen yılı üçüncü olarak tamamlayan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Ünal Bıçakçı MTAL takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında adeta coşan Araklı temsilcisi, karşılaşmayı 4-0 kazandı. Şampiyon Araklı Saffet Çebi MTAL takımına ödülünü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, Okul Müdürü Cem yeni giriş sayfası Yazıcıoğlu verirken, ikinci takım kupasını, Spor Şube MüdürüCem Yazıcıoğlu verirken, ikinci takım kupasını, Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin elinden aldı.


Mükemmel bir performans ortaya koyarak şampiyon olan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımının grup müsabakalarında Trabzon’u temsil edeceğini hatırlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bu turnuvalarda Trabzon ekipleri sadece Türkiye değil, dünya şampiyonlukları da elde ederek kalitesini kanıtlamıştır. Yeni bir başarı bekliyoruz” derken, Spor Şube Müdürü Çebi de, “Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin büyük başarılara imza atacağından kuşkumuz yok" diye konuştu.

Mehmet Öztürk/Araklı Haber

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy