MAHALLELER
Giriş Tarihi : 09-12-2019 18:08   Güncelleme : 09-12-2019 18:16

Bulanık Suya Arıtma Tesisi yapılıyor

Kırsal mahallerde bulanık akan içme suyuna arıtma tesisi yapılması için TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, hafta sonu Araklı’da incelemelerde bulundu.

Bulanık Suya Arıtma Tesisi yapılıyor

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, hafta sonu incelemelerde bulunduğu Araklı’da İçme suyu Arıtma Tesisinin müjdesini verdi. Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, uzun zamandır çeşitli nedenlerle bitirilemeyen Araklı-Sürmene İçme suyu Arıtma Tesisi yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu. Geçmişte yapılan ihale şartnamesine göre tesisin 2015 yılında bitirilmesi gerektiğini belirten Tekataş, gerek tesisin planlandığı alandaki ihtilaflardan gerekse de arıtma yapılamamasından dolayı işin bitirilemediğini belirtti.
FİRMA İŞE BAŞLAYACAK
İşi alan firmanın, 18.01.2019 Tarihli ve 30659 sayılı resmi gazetede yayınlanan kararname ile Kamu İhale Kanunu kapsamında iş yapan yüklenici firmalara tanınan sözleşme tasfiye hakkını kullanması sonrası sürecin daha da uzadığı belirten TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, ilgili firmanın tasfiye talebinin reddedildiğini ve firmanın işe başlayacağını söyledi.
BULANIKLIK SORUNU BİTECEK
Tesisin tamamlanmasıyla birlikte Araklı ve Sürmene'deki mevcut depolara bu tesisten su sağlanacağını ifade eden Ali Tekataş, "Araklı-Sürmene İçme suyu Arıtma Tesisi tamamlandığında kamuoyunda çamurlu sularıyla gündeme getirilen ve her yağış sonrası bulanıklık sorunu görülen kırsal mahalleler ile Sürmene'nin Üzümlü, Petekli, Çavuşlu ve Muratlı mahallelerine de terfi merkezleri vasıtasıyla arıtılmış su verebilmek için etüt ve proje çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy