MAHALLELER
Giriş Tarihi : 26-03-2017 16:13   Güncelleme : 23-11-2019 09:31

Değirmencik Bu Yaz Suya Kavuşuyor

​TİSKİ açıklamasına göre Araklı’nın Değirmencik Mahallesi yaz gelmeden suya kavuşuyor.

Değirmencik Bu Yaz Suya Kavuşuyor

Geçtiğimiz günlerde Araklı’yı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da su sorunu intikal eden Değirmencik Mahallesine yaz ayları gelmeden su verileceği Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçme Suyu Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından doğrulandı.

TİSKİ açıklamasında “Mahalle içerisindeki şebekelerin yapılabilmesi amacıyla TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında şebeke projesi hazırlanmış olup,  hazırlanan projenin ihalesi 2017 yılı yatırım programına alınmıştır.   Tesisin su verdiği 4 mahalleye ikinci bir kaynaktan içme suyu bağlanabilmesi amacıyla hazırlanan projenin ihalesinin de Mart ayı içerisinde yapılarak projenin önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.   Bunlara ilave olarak Değirmencik Mahallesi içerisinde mülga İl Özel İdaresince yapılmış olan iki adet terfi ve bir adet cazibeli içme suyu tesisi idaremizce işletilmektedir. Değirmencik Mahallesinin Seymenler mevkiinin bir kısmında özellikle yaz aylarında (Temmuz-Ağustos)  içme suyu sorunu yaşanmakta, bu aylarda  İdaremizce tankerlerle mevcut depolara ücretsiz olarak içme suyu verilmektedir.


Mahalle içerisindeki şebekelerin yapılabilmesi amacıyla TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında şebeke projesi hazırlanmış olup,  hazırlanan projenin ihalesi 2017 yılı yatırım programına alınmıştır.   Tesisin su verdiği 4 mahalleye ikinci bir kaynaktan içme suyu bağlanabilmesi amacıyla hazırlanan projenin ihalesinin de Mart ayı içerisinde yapılarak projenin önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.   Bunlara ilave olarak Değirmencik Mahallesi içerisinde mülga İl Özel İdaresince yapılmış olan iki adet terfi ve bir adet cazibeli içme suyu tesisi idaremizce işletilmektedir. Değirmencik Mahallesinin Seymenler mevkiinin bir kısmında özellikle yaz aylarında (Temmuz-Ağustos)  içme suyu sorunu yaşanmakta, bu aylarda  İdaremizce tankerlerle mevcut depolara ücretsiz olarak içme suyu verilmektedir.” Denildi.

Arabasına Satılık Susuz Köy Yazdı Bakana Ulaştı

Araklı Değirmencik Mahallesi’nden Orhan Keleş, arabasının arkasına yazdığı “susuz köy” sloganı ile bakana ulaşmayı başardı.Referandum çalışmaları için Trabzon’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da bir restoranda gençlerle buluşup ardından Araklı Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. İlçede kalabalığa seslenen Bakan Soylu, daha sonra Sürmene’ye hareket etti. Ancak bu sırada Bakan Soylu’nun aracında bir araç dikkat çekti. Araklı’dan konvoya dahil olduğu görülen Orhan Keleş’e ait aracın hemen arka camında, “Satılık susuz köy, Araklı Değirmencik Köyü” yazdığı görüldü. Bir çok kişinin dikkatini çeken aracın hikayesi ise sonradan ortaya çıktı. Araç sahibi kendi köylerinin su sıkıntısını Bakan Soylu’ya aktarmak için bu yolu seçmişti. Uzun yıllardan beri köyünün susuz kaldığını ileri süren Orhan Keleş bu şekilde bir yol izlerken Bakan Soylu ile de görüşmeyi başardı.
 
Görüşmede yıllardır Değirmencik Köyünde susuzluk çektiklerini belirten Keleş, geçtiğimiz yıllarda sorunun zamanın Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu tarafından TBMM gündemine bile getirildiğini ama henüz sorunlarının çözülemediğini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Soylu, sorunun çözülmesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına, Araklı Belediye Başkanına ve TİSKİ Genel Müdürüne talimat verdi.Konu hakkında Araklı Haber’e bilgi veren Orhan Keleş “ben bu sorunu yakında Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanımıza veya Başbakanımıza da bu şekilde anlatmaya kararlıyım. Çok susuzluk çilesi çektik, artık bu yıl bu sorun bitecek” dedi.

ASLINDA SU SORUNU BİTMEK ÜZEREYDİ

Aslında 2 Hafta önce görüştüğümüz Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Öztürk sorunun yaz gelmeden çözüleceğini Araklı Haber’e anlatmıştı. Fakat iş tamamlandıktan sonra haber yapmamızı rica etmişti. Orhan Keleş’in yaptığı eylemin bundan sonra köy için yararlı olup olmayacağını merak ediyoruz. Öztürk’ün vermiş olduğu bilgiye göre 5 KM boru döşenerek sorun tamamen bitecek. Bu yaz kesinlikle iş tamamlanmış olacak.

TİSKİ’DEN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

Trabzon İçme suyu ve kanalizasyon idaresi müdürlüğü (TİSKİ) açılamasına göre 3 ay içinde ankara ankara eryaman muhtemelen Mayıs ayında köy suya kavuşmuş olacak.
 
 

eminönü karaköy istanbul

 
Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy