Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 24-02-2019 17:58   Güncelleme : 24-02-2019 19:21

Başkanın Artıları Ve Eksileri!

Başkan Recep Çebi’nin Beyaz Tv’deki konuşmasındaki bizim gördüğümüz artıları ve eksileri.

Başkanın Artıları Ve Eksileri!

Araklı Belediye Başkanı ve Ak Parti Araklı Belediye Başkan adayı Recep Çebi, Beyaz Tv’de Başkanlar Anlatıyor proğramında ilçemizi anlattı.

Başkan Çebi özellikle konuşmasında ilçenin  turizm potansiyeline vurgu yaptı. Anlattıkları daha önceki rutin konuşmalarından daha etkileyiciydi. Başkanın bu dönem dikkatimi çeken en önemli özelliği kendisine yapılan yapıcı eleştirilerden ders alarak konuşması oldu. 4 veya 5 yıldızlı oteller veya Arakale projesi, mutlaka ilçenin turizmine olumlu etkisi olabilir ama sokaktaki insanı fazla ilgilendirmiyor.

 Os ve Asmasu Şelaleleri: geçen yıl Os Şelalesini ziyaret ettim. Gerçekten etkilendim. Araklı’da doğan bir insan olarak, orada öyle bir güzelliğin olduğunu bilmiyordum. Güzel bir proje olmuş.

Ağnas, Bifara Hanları ve Karadere Vadisi: Karadere boyu, Bayburt'a giden yolun doğu ve batısındaki orman, fındık ve çay bahçeleri arasındaki mahallerin bir düzene kavuşmasını ne bizim nede Başkan Çebi’nin görme olasılığı var. Bifara Hanlarındaki tarihi köprü restore edildi. Fakat Bifara Hanları harabe halinde. Ağnas Hanlarındaki tarihi köprüye 15-20 metre kaldırım taşı döşenmiş hepsi bu. Hanları ise yine harabe halinde. Aslında bu köprünün de restorasyona ihtiyacı var. İlçe merkezine en yakın köprü de burası. Tanıtımını yapan ise sadece “Sen Anlat Karadeniz” dizisi. Köprüden 150-200 metre ileride bu civarın en önemli su kaynağı var. Bu su yapılan sistemle Değirmencik Köyü’ne veriliyordu. Fakat geçen yıl pompa yanınca sistem iptal oldu. Acaba TİSKİ bu bol ve verimli kaynak suyunu neden değerlendirmez? Belediye Ağnas Köprüsünü ziyarete gelenlerin buraya ulaşması için 150-200 metrelik bu çamurlu yolu neden yaptırmaz? İşte Başkan Çebi’ye turizm ile ilgili bizim eleştirimiz de bu. Başkan Çebi’den önce Of Belediye Başkanını dinledim. Tüm yollarının asfalt veya beton olduğunu söylüyordu. Turizm alanı olarak sunulan Karadere Vadisi’ndeki mahallere çamurdan girilemiyor. Düşünmeden de edemedim. Bizim başkan neden Araklı Kaşıkçı arasındaki 7 kilometrelik yolu 10 yıldır bitiremiyor?

BİRŞEYİ YAPMAK İÇİN ÖNCE ONU HAYAL ETMEK GEREKİR!

Başkan Araklı- Bayburt yolunun ihalesinin yapılamadığını ve bunun bir eksiklik olduğunu kabul ediyor. Bu yol duble yol olmadıkça Salmankaş’da yapılan o muhteşem tünelin hiçbir önemi yok. Oysa Araklı’nın gelişmesini sağlayacak en önemli proje buraya yapılacak duble yoldur. Yapılırsa sadece Doğu Anadolu değil, İran’da Karadeniz’e bağlanacak. Ankara, Sivas’tan Erzincan’a oradan Trabzon’a yapılacak bir hızlı tren projesi var. Şimdiden birçok il ve ilçe bu yolun şehirlerinden geçmesi için kulis çalışmasına başlamış bile. 2. Abdülhamid ve Atatürk’ün zamanında bile tren yolunun Karadere Vadisinden geçmesi tartışılıyordu, bizim böyle bir projeden haberimiz var mı? Başkan bahsetmediğine göre biz böyle bir şeyi henüz hayal bile edemiyoruz demektir.

 Başkan 50 bin diyor ama Araklı’nın nüfusu henüz 45 binlerde, sürekli göç veriyoruz. Oysa ilçeye istihdam alanı yaratacağımıza maalesef 10 yılda ancak bir çöp tesisi kazandırabiliyoruz! İlçenin gelişimini Karadere Vadisi boyunca değil, güzelim sahilleri yok ederek deniz boyunca yapıyoruz. Eskiden ilçenin her tarafında bulunan güzelim plajları sahil yoluyla mahvettik. Şimdi deniz kenarına oturacak bir yer nasıl yapabiliriz diye uğraşıp duruyoruz.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla söylediği bir söz var. “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” Gelecek nesillere bırakılacak güzel bir Araklı, en güzel eserimiz olmalıdır.

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/24.02.2019

AdminAdmin