TURİZM
Giriş Tarihi : 24-01-2019 16:35   Güncelleme : 05-06-2020 17:03

İşte Böyle Bir Araklı Hayal Ediyoruz!

Araklı Belediyesinin ''Araklı için Benimde Bir Projem Var'' kampanyasına Araklı Haber'in hayali olan projesini sunuyoruz.

İşte Böyle Bir Araklı Hayal Ediyoruz!

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi sosyal medya ve belediyenin internet sitesi aracılığıyla 'Araklı için benimde bir projem var'  başlığı altında bir kampanya başlatmış. Bu düşünce kimin aklına gelmiş bilemiyorum ama geçmiş dönemlere nazaran bu seçim döneminde başkan akıllıca şeyler yapmaya başlamış. Eğer gerçekten halkın düşünceleri doğrultusunda, halkın istek ve ihtiyaçlarına göre projeler üretebilecekse bu kampanya için başkana teşekkür ediyorum.

ŞEHRİN GÖRÜNTÜSÜ

Trabzon veya Rize yönünden ilçeye ilk kez giriş yapan bir insanın ilk karşılaştığı şey çarpık ve sıvasız binalar oluyor. Araklı’yı ilk kez gören bir insan olsam adeta bir varoş izlenimi edindiğim bu ilçeye hiç uğramadan geçerdim. Bence başkanın ilk halletmesi gereken sorun budur. Bina sahiplerine bir süre verilip, bu süre zarfında binalarını sıvama zorunluluğu getirilmelidir. Bana göre büyükşehirlerde mecburi olan mantolama sistemi kişilerin ve ülkenin ekonomisine katkı açışından da daha mantıklı gözüküyor. Yeşilin ve mavinin hakim olduğu bir ilçede şehrin görüntüsünün doğayla uyumlu olması gelen misafirler için bulunmaz bir nimet olur.

KARADERE VADİSİ

Başkan Recep Çebi’den önceki belediye başkanı Ümit Çebi’nin “Karadere Projesi” hayata geçirilmiş olsaydı belki de Araklı şimdi içinde gondolların gezdiği Trabzon’un Venedik’i olabilirdi. Bir kere şehrin gelişmesi kesinlikle Karadere Vadisi boyunca olmalıdır. Güzelim sahilleri yüksek katlı beton yığınlarıyla dolduruncaya kadar, önüne set çekilmiş bir Karadere ve onun çevresinde yükselen binalar şehre bir Venedik izlenimi katabilir. Sahil kesiminde yapılacak bir setle Karadere göletlerden oluşan güzel bir turizm alanı olur. Araklı’dan Kaşıkcı’ya kadar sandalların gezdiği bir yerin görüntüsünü dünyanın hangi kentinde görebiliriz. Bir gün bitecek olan Araklı- Bayburt yolun ve Bayburt yönünden gelen bir kişinin ilçeye geldiğinde kendisini adeta bir cennette hissetmesi kadar güzel bir his olabilir mi?

Araklı’nın önceliği bence böyle bir şehrin hayal edilmesinden geçiyor. Böyle bir şehre çöp tesisi gibi ucube bir projenin de bir daha verilemeyeceğini de biliyoruz.

Seyfullah Aksoy/ Araklı Haber/ 24.01.2019

 

 

AdminAdmin