MAHALLELER
Giriş Tarihi : 18-12-2018 18:02   Güncelleme : 18-12-2018 18:07

İyisu'da taşımalı eğitim sorunu

Araklı'ya bağlı 17 km mesafedeki İyisu Mahallesinden ilçe merkezindeki okullara öğrenci taşıma işinin ihalesi öğrencilerin azlığı bahane edilerek Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

İyisu'da taşımalı eğitim sorunu

 Duruma sert tepki gösteren öğrenci velilerinden Aydın Kudal, “Vatandaşımız ‘17 km mesafeden ben kız çocuğumu okula neyle göndereceğim’ diyor. Bu çocukların okuma hakları neden ellerinden alınıyor? Bir aydan beri çocuklar okula gidemiyor.” dedi. Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı İyisu Mahallesinden ilçe merkezindeki okullara taşıma yapan okul servisiyle ilgili taşıma ihalesi öğrencilerin azlığı bahane edilerek Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskin tarafından iptal edildi.

Mağdur olan veliler köy muhtarıyla beraber Araklı Kaymakamlığına giderek sorunun çözülmesini talep ettiler. Ancak kaymakamlığın sorunu çözme noktasında yaptığı çalışmalar sonuç vermedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan öğrenci velisi Aydın Kudal, “Vatandaşımız ‘17 km mesafeden ben kız çocuğumu okula neyle göndereceğim’ diyor. Bu çocukların okuma hakları neden ellerinden alınıyor? Sorun çözülmesi konusunda kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü arasında mekik dokuduk. Son olarak ilçe kaymakamı velileri ilçe milli eğitim müdürüne göndererek sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü de ‘Nereye gidersen git, ne yaparsan yap, dünyayı ayağa kaldırsan da ben oraya araç vermem’ diyerek velileri geri gönderdi. Bir aydan beri çocuklar okula gidemiyor. Sayın Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan bu sorunumuzu çözmesini istiyoruz.” dedi.       

GÜNEBAKIŞ                         

AdminAdmin