MAHALLELER
Giriş Tarihi : 22-01-2020 15:48   Güncelleme : 22-01-2020 16:17

Bu Mahallelerde, Bu Yaz Su Yine Hayal Oldu!

Araklı ve Sürmene ilçelerinde 15 mahalleye verilmesi beklenen su, arıtma tesisinin 2020 yazına yetiştirilmemesi nedeniyle yine hayal oldu.

Bu Mahallelerde, Bu Yaz Su Yine Hayal Oldu!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem Araklı ve Sürmene ilçelerindeki 15 mahalleye sağlıklı içme suyu ulaştırılması amacıyla planlanan fakat isale hattı bitirildiği halde, arıtma tesisinin bitirilmemesi nedeniyle önümüzdeki yaz mevsiminde de su verilemeyecek.
Yapımını 10 milyon TL’yi aşkın bedelle tamamlanan bu proje ile Araklı ilçesinde Dulköy, Yıldızlı, Bereketli, Yoncalı, Değirmencik, Merkezköy, Yeşilköy, Yeniköy, Halilli ve Türkeli mahalleleri ile Sürmene ilçesinde Birlik, Küçükdere, Armutlu, Fındıcak ve Yeşilköy mahallelerine içme suyu verilmesi planlanıyordu. Projenin isale hattı ve depo inşaatı 2017 yılında tamamlanmıştı. Şebeke hattı üzerindeki sanat yapıları, içme suyu depoları ve su alma yapılarını inşa edilmişti. 
Yetkililerin o dönemki açıklamalarına göre; 2019 yılı içinde bu şebeke tam olarak bitirilmiş olacaktı. 2019 yılında suyun musluklarından akacağını uman 15 mahallede vatandaşların neredeyse tamamı su abonesi olmuştu.
  Fakat Yeşilyurt Vadisi ve Yeşilyurt Mezrası’ndan gelecek suyun arıtma tesisi bitirilmediği için 15 ayrı mahalleye verilmesi planlanan sağlıklı içime suyu 2020 yılında da hayal oldu.
Şebekeye Yeşilyurt Mezrasındaki derelerden arıtma yapılmadan verilen bulanık suyun ise yaz mevsimindeki kurak zamanlarda tamamen kesilmesi nedeniyle, vatandaşlar TİSKİ tarafından gönderilen taşıma suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar.

 

 

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy