SAADET PARTİSİ
Giriş Tarihi : 28-03-2017 12:54   Güncelleme : 28-03-2017 13:24

Belçika’daki Araklılılar Sandığa Koştu

Avrupa'da Araklılı seçmenler, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için sandık başına gitmeye başladı. Bunlardan biriside Değirmencikli Ali Nedim Koçaslandı.

Belçika’daki Araklılılar Sandığa Koştu

 

Belçika'da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi anayasa değişikliği halkoylaması için sandığa gitti.

Avrupa'da yaşayan gurbetçi seçmenler, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için sandık başına gitmeye başladı. Toplam 57 ülke ve 120 temsilcilikte kurulacak sandıklarda 2 milyon 927 bin seçmen oy kullanacak. 9 Nisan'a kadar sürecek oylamaların tarihi, her ülkede farklılık gösteriyor. 14 gün boyunca oylamanın süreceği ülkeler olduğu gibi, sadece bir gün sandıkların açık olacağı ülkeler de var. İlk etapta en fazla Türk vatandaşın yaşadığı 6 Avrupa ülkesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Danimarka'da oy verme işlemleri başladı.

27 Mart 2017 Pazartesi saat 09:00’da başlayan 
Berchem/Bluepoint Antwerpen (ALM) konferans merkezine gelen vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı.

Basına açıklama yapan Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyon Asbaşkanı Nedim Koçaslan 

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak üzerimize düşen görevimi yapmak için oyumu kullanmaya geldim. Devletimiz ve milletimizin geleceği için vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. " diye konuştu.

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy