Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 10-09-2018 16:37   Güncelleme : 26-06-2019 09:42

Konut Yapımında Patlama Yaşanıyor

Yerel seçimlere az bir süre kala Araklı’nın yeni mahallelerinde konut yapımında patlama yaşanıyor.

Konut Yapımında Patlama Yaşanıyor

2009 yılında yapılan yerel seçimlerin öncesinde Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle Trabzon’un tüm köyleri mahalle statüsüne geçmişti. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra ilçe merkezlerinde uygulanan prosedürün yeni mahalle olan köylerde uygulanacak olması nedeniyle köyler inşaat şantiyesi haline geldi.

Dolarda yaşanan artış sonrası maliyetlerin artması ile il ve ilçe merkezlerindeki inşaat çalışmaları yavaşlarken, köylerde yeni yapılan binalar bu işten kazanç sağlayanların yüzünü güldürdü.

Araklı dışında yaşayan birçok vatandaş arazilerine yeni konutlar yaparak, hem ilçe ekonomisine hem de inşaat sektörüne ivme kazandırıyorlar.

Konu hakkında konuştuğumuz vatandaşlar ‘Yıllarca ilçe dışında yaşadık. Artık dedelerimizin, babalarımızın ömrünü tükettiği bu topraklara dönmeye başladık. Yeni evler yapıyoruz. İlçe ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Yollarımızın durumu içler acısı, yollar yeni yapılan su çalışması nedeniyle veya başka nedenlerle delik deşik olmuş. Dar ve zor geçit veren yoldan malzeme getirmek için normalden daha fazla ücret ödüyoruz. Bazı yerlerde yollar toprak, yağmur yağdığında geçit vermiyor. Beton mikserleri yağmurlu havada bu yollara girmiyorlar. Hem zaman hem de para kaybımız oluyor. Nasıl olacak bilemiyoruz ama biran önce yolların Trabzon’un bir mahallesine yakışacak şekle girmesi gerekiyor’ diyorlar.

Seyfullah Aksoy 10.9.2018 Araklı Haber

Yozgat
Akdağmadeni
Aydıncık

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy