Araklı ilçesindeki 2018 Gözlemlerim

Bu senede Araklı’dayım. ‘Geçtiğimiz seneye nazaran ilçede değişen bir şeyler var mı?’ şeklinde sorulacak bir soruya cevabım hayır olur!

MAHALLELER - 6 yıl önce

‘Ufak tefek değişikler yok mu?’ diye soru sorulacak olursa yok diyemem. Özellikle liman ve sahilde bitmeyen fakat bittiği zaman ilçemizi deniz ile buluşturacak çalışmayı beğendim. Karadere’nin  Karadeniz ile buluştuğu bir kilometrelik kesimin hali içler acısı. Ayrıca bir türlü bitmeyen Araklı-Kaşıkçı duble yolu trafiğin en yoğun olduğu bir alanda hala devam ediyor. Geçen gün Araklı’ya giderken bindiğim bir taksi şoförünün söyledikleri bu yol için her şeyi özetliyordu.

Taksi şoförü ‘ neredeyse 5 yıl oldu. Sürekli yolu değiştiriyorlar. Çalışmaların sürdüğü kesimler patates tarlası gibi. Zaten zar zor geçiniyoruz. Bu yol yüzünden araçlarımızda meydana gelen arızlar belimizi büküyor. Bizim esnafımızda birlik yok. Eğer başka bir yerde bu durum yaşanmış olsaydı. Şoför esnafı her gün belediyenin önünde eylem yapardı’ şeklinde yakınıyordu.

TİSKİ DEĞİRMENCİK’DEKİ SU SORUNUNU ÇÖZMEK ÜZERE

Nisan ayında geldiğimizde bu mahallenin Seymenler mevkiinde süren içme suyu şebekesi geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Yaz aylarında çöl eziyeti yaşayan mahalleli bol ve temiz suya kavuştu. Mahallenin diğer kesimlerine de su şebekesinin boruları döşendi. Yakında Değirmencik Mahallesinin su sorunu tarih olacak. Emeği geçen herkese mahalleli adına teşekkür ediyorum.

ARAKLI HALKI GELECEK DÖNEM İÇİN eskort BELEDİYE BAŞKANIN HALKA HİZMET EDECEK BİRİSİ OLMASINI İSTİYOR.

Geldiğim günden beri ilçede konuştuğum herkes ülkemizde yeni bir dönem başlatan Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin ilçemizde rantiyecilere hizmet etmeyecek bir adayla seçime katılmasını istiyor. Yeni seçilecek başkanın halka hizmet edecek olması, halka hizmet hakka hizmet diyen Cumhurbaşkanımıza da yakışacağı görüşündeler. Vatandaşlar ‘biz her dönem Cumhurbaşkanımıza %80 den az olmayan bir destek veriyoruz. Ondan tek isteğimiz Araklı’dan İstanbul’daki para babalarına değil halkımıza hizmet eden bir belediye başkanının seçilmesini sağlaması’ diyorlar.

ARAKLI SIYASETİNDE BİR YILGINLIK VAR!

Trabzon’un ilçeleri arasında en fazla oyu alan bir iktidar partisinin ilçeye ilgisizliği ilçe halkında yılgınlık ve küskünlük yaratmış. Ak Parti iktidarı boyunca ilçeden hiçbir adayını milletvekili seçilebileceği bir sıraya koymamış. İlçeye söz veren adaylar ise ilçeyi sadece bir basamak olarak görmüş. Amaçlarına ulaştıktan sonra da yeni bir seçim dönemine kadar hiçbir sorunuyla ilgilenmemiş.

Seyfullah Aksoy/ Araklı Haber/17 Ağustos 2018

başakşehir beşiktaş istanbul
Günün Diğer Haberleri