Başkan Erdoğan, Recep Çebi İle Yola Devam Dedi

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Araklı’da Ak Parti’nin Belediye Başkan adayı yeniden Belediye Başkanı Recep Çebi oldu.

GÜNCEL - 5 yıl önce

Ak Parti’nin Trabzon Belediye Başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon’da açıklandı. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Araklı’da Ak Parti’nin Belediye Başkan adayı yeniden Belediye Başkanı Recep Çebi oldu.
Başkan Erdoğan konuşmasında “Trabzon’u hızlı tren hattına dahil ediyoruz. Millet bahçeleri, cami ve külliye, şehir hastanesi, Kanuni Bulvarını Akçaabat’a bağlayacak yol ve Trabzon İç Anadolu Bölgesine bağlayacak Zigana Tüneli ve yolunun bitirilmesi sözünü veriyoruz. Ak Parti söz verdimi sözünde durur” dedi.
Recep Çebi Özallı yıllarda Araklı’da siyasete Anavatan Partisi Gençlik Kolları Başkanı olarak başladığı günden bugüne 2 dönemdir Ak Parti Araklı Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.
Çebi;2004 yerel seçimlerinde Anavatan Partisinden Araklı İl Genel Meclis Üyesi seçilirken, o dönem akrabası Saadet Partisi adayı Ümit İsmailçebioğlu ilçede %66 oyla belediye başkanı seçildi. Ak Parti adayı ise % 25 oyla seçimi 2. Sırada tamamladı.
2009 yerel seçimlerine Ak Parti’nin adayı olarak giren Recep Çebi, Ümit İsmailçebioğlu karşısında %48 oy alarak belediye başkanlığını Ak Parti’ye taşıdı. 2. Döneminde ise 2014 yerel seçimlerinde %60 oy oranıyla tekrar belediye başkanı seçildi.
Geçtiğimiz 2 dönem Araklı halkından en fazla eleştiriyi, ilçenin başına musallat edilen çöp tesisi meselesinden aldı. Önce Araklı’nın Turup mevkiine yapılması planlanan tesisten halkın yoğun tepkisi neticesi vaz geçildi. Fakat çöp tesisi ilçeden bir türlü def edilemedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin onayıyla ilçenin Taşönü Mahallesinde yapılmasına karar verildi.
Başkanın başını ağrıtan meseleler: diğer ilçelere nazaran daha az gelişme sağlayan Araklı, sokak ışıklarından çamurlu yollara, ilçe esnafının kaldırımları işgaline, bir türlü bitmeyen sahil projesi ve kaşıkçı yolu, Araklı- Bayburt yolu, yeni mahallerin dönüşümü…

Recep Çebi adaylığı belli olduktan sonra sosyal medya hesabından yapan şunları yazdı:

Değerli Hemşerilerim,Siz değerli vatandaşlarımızdan aldığımız destek ve partimizin teveccühü ile birlikte daha büyük hizmetlere imza atmak için yine yeniden, Araklı Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsıma layık gördüğü bu kutsal görevle bir kez daha milletimizin rızasını almak, hizmetlerimize gaziantep escort kaldığımız yerden devam etmek için yola çıkıyoruz. Araklı’da iki dönem üst üste seçtiğiniz bir kardeşiniz, ağabeyiniz, bir belediye başkanı olarak, sizlere hizmet etmek dışında hiçbir hayalimiz, düşüncemiz, rüyamız yok. Her gün bir vatandaşımızın yüzünü daha tebessüm ettirmek, her gün bir Araklılı kardeşimizin işini, hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu mukaddes göreve bizi tekrar layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Genel Merkezimize, Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize, il teşkilatımıza, ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyor, dava arkadaşlarıma ve Cumhur İttifakı'na Cenab-ı Hakk'tan başarılar diliyorum. 

Rabbim çıktığımız yolda bizleri utandırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Desteklerini esirgemeyen tüm Araklılı hemşehrilerimden Allah razı olsun.

1965 yılında Araklı Yolgören Mahallesinde dünyaya gelen Çebi, ortaokul ve lise öğrenimini ilçede tamamladı. Recep Çebi evli 4 çocuk babası.

Günün Diğer Haberleri