Öztürk’ün Gayretiyle Bu Su Artık Dört Mahalle’den Akıyor

Kangren haline gelen Değirmencik, Yoncalı, Yeşilköy ve Merkezköy Mahallerinin su sorunu Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Öztürk’ün gayretiyle sona erdi.

MAHALLELER - 21-08-2017 12:43 6948 kez okundu.

Öztürk’ün Gayretiyle Bu Su Artık Dört Mahalle’den Akıyor

 

Özellikle Değirmencik Seymenler ve Yoncalı’da çekilen yaz aylarındaki susuzluk, Ağustos ayı itibariyle sona erdi. TBMM gündemine kadar giden susuzluk sorunu en son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon ziyaretinde bir vatandaşın eylemiyle yeniden ilçede gündem oluşturmuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, TİSKİ yetkilileriyle uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde fotoğrafta görülen su mahallerden akmaya başladı. Vatandaşlar yaz aylarındaki su sıkıntısının işkenceye dönüştüğü bu günlerde rahat bir nefes aldı.

Değirmencik Seymenler Mevkiinde görüştüğümüz mahalle sakinleri ‘Son günlerde suyumuz gürül gürül akıyor. Artık sağdan soldan su taşıma derdimiz sona erdi. Bu yaz günü bizi büyük sıkıntıdan kurtaran Mehmet Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Şimdilik su hafif bulanık akıyor ama olsun inşallah gelecek günlerde daha temiz şekilde suya kavuşacağız’ diyorlar.

Konu hakkında bilgi aldığımız Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Öztürk ‘Bazı yerlerin henüz bu hatta bağlı su şebekesi yok. İnşallah gelecek günlerde tüm köylerin şebekelerine bu suyun ulaşması için çalışıyoruz. Vatandaştan ricamız şebekelerinin geçtiği yerleri bize bildirsinler. Bize yardımcı olsunlar ki sorunu olan yerleri tespit edebilelim.Suyumuzun akmasında büyük emekleri olan,İçişleri bakanımıza,Büyükşehir Belediye Başkanımıza,TİSKİ Genel müdürümüze ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum.Rabbim hepsinden razı olsun’ dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, köylerdeki sorunları yerinde takip ediyor. Kendisine en son Değirmencik Ortamahalle’de rastladık. Belediyenin kepçe ve kamyonlarıyla vatandaşın sıkıntısını gidermek için canla başla çalışıyordu. İşi bitince de başka bir mahalledeki tartışma yaşayan vatandaşları uzlaştırmaya gitti.

 

Advert
DİĞER HABERLER
Değirmencik’de Bir Türlü Bitmeyen Yol Çilesi

Değirmencik’de Bir Türlü Bitmeyen Yol Çilesi

29-10-2022 - MAHALLELER

Araklı ve Sürmene'nin Su Sorunun Sonu!

Araklı ve Sürmene'nin Su Sorunun Sonu!

29-05-2022 - MAHALLELER