Ne Olacak Bu Araklı’nın Hali

Trabzon’un 2. Büyük ilçesi olmasına rağmen yeterince gelişme gösteremeyen Araklı sorunlar yumağına dönüşüyor.

MAHALLELER - 16-11-2018 17:58 4301 kez okundu.

Ne Olacak Bu Araklı’nın Hali

17 yıllık Ak Parti iktidarında Türkiye’de en az gelişen ilçe hangisi? Şeklindeki bir sorunun en doğru cevabı Araklı olabilir. Bu süre zarfında Trabzon’un ilçeleri arasında en az gelişen ilçe ünvanını ise maalesef yıllardır hiçbir ilçeye kaptıramıyor!

Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olması ilçenin sorunlarını daha da çoğaltmış. Daha önce Araklı’nın merkezinde bile başarısız olan belediye, artık yeni mahallerin sorunlarına yetişemez olmuş. Eklenen yeni 50 mahallenin sadece ismi biliniyor. Belki de belediyenin her hangi bir yetkilisinin yeni mahallelerin nerede olduğuna dair bir bilgisi bile yoktur. Bu şekilde çalışan bir kurumdan sorunları çözmesini beklenemez.

17 yıl boyunca ülkeyi yöneten iktidardan sorunların çözümü için yeterince faydalanmak için gayret gösterilmiş mi? Buna hiç kimse ihtimal vermiyor. Bunun en bariz örneği de ilçeye bir fabrika değil, sadece bir çöp tesisi kazandırması olabilir!

Biz Araklı olarak nelerle övünüyoruz! TOKİ: ülkenin dört bir yanında olmayan yeri göstermek mümkün değil. Birkaç eski eseri restore ederek bunu turizmin gelişmesi gibi göstermeye çalışmak. İlçeye ne kadar turist gelmiş bunu bilen yok. Sanayi sitesi: Şirnak’ın en ücra ilçesine giden birisi orada olmadığın söyleyebilir mi? Bayburt Tüneli: yörenin insanlarının gayretiyle yapımı gerçekleşmiş. Fakat oradan Araklı’ya kadar olan yolun ihalesi bile yapılamamış. Biz başkalarının yaptırdığı tünelle avunuyoruz. Araklı sahilleri beton binalarla dolmuş. İlçenin gelişmesinin göstergesi Karadere Vadisi yönünde olması gerekirken, güzelim sahiller beton yığınlarıyla kirletilmiş. Viyadüklerin altına otopark yapılmış. Tabi ki gerekli ama sahil pislikten geçilmiyor. Sahile bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Fakat kimse oraya neyin yapılacağını kestiremiyor.

Yeni mahallerin yolları çok bozuk. Su çalışması yapılmış ve öylece bırakılmış. Bazı yeni mahallelerin yolları 40 yıl öncesinden farksız. Hala toprak yollardan ulaşım sağlanıyor. Yağmurlu havalarda bu yollar kullanılmıyor.

Araklı’nın sorunları yazmakla bitmiyor. Belki de belediye elindeki imkanla hepsine yetişemiyor.

Fakat ilçe halkında mevcut yönetimin sorunları çözeceği konusunda ümitleri kalmamış. Araklı halkı artık kendisine dayatılan her şeye eyvallah diyecek bir yönetim istemiyor.

Seyfullah Aksoy/ Araklı Haber/16.11.2018

Advert
DİĞER HABERLER
Değirmencik’de Bir Türlü Bitmeyen Yol Çilesi

Değirmencik’de Bir Türlü Bitmeyen Yol Çilesi

29-10-2022 - MAHALLELER

Araklı ve Sürmene'nin Su Sorunun Sonu!

Araklı ve Sürmene'nin Su Sorunun Sonu!

29-05-2022 - MAHALLELER