GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2022 15:34   Güncelleme : 12-04-2022 15:42

Yusuf Durmuş "Vandal Değiliz"

Araklı Platformu Başkanı Yusuf Durmuş’un da bulunduğu bazı çevre sakinleri halka “Vandal” diyen ve gerilim yarattığını öne sürdükleri Jandarma Kurmay Albay Kemal Ünal’ı şikayet etmeye hazırlanıyor.

Yusuf Durmuş

Trabzon’un Araklı İlçesi'ndeki Ayvadere HES protestosunda jandarma ve halk arasında yaşanan gerilimin yankıları sürüyor. Aralarında Araklı Platformu Başkanı Yusuf Durmuş’un da bulunduğu bazı çevre sakinleri halka “Vandal” diyen ve gerilim yarattığını öne sürdükleri Jandarma Kurmay Albay Kemal Ünal’ı şikayet etmeye hazırlanıyor.
Trabzon’un Araklı ilçesindeki Ayvadere HES protestosunda jandarma ve halk arasında yaşanan gerilimin yankıları sürüyor. Aralarında Araklı Platformu Başkanı Yusuf Durmuş’un da bulunduğu bazı çevre sakinleri halka “Vandal” diyen ve gerilim yarattığını öne sürdükleri Jandarma Kurmay Albay Kemal Ünal’ı şikayet etmeye hazırlanıyor.  Yaşam alanlarını korumaya çalışırken karşılarında jandarma bulduklarını dile getiren Araklı Platformu'ndan Yusuf Durmuş, “Biz hiç değiliz. Protestomuzun ardından tünel ağzında dinamit patlatmışlar. Değirmencik’e kadar yankısı geldi. İnsanlar korku içinde. Komutanı önce İçişleri Bakanlığı'na, sonra Milli Savunma Başkanlığı'na, sonra da Trabzon Alay Komutanlığı'na şikayet edeceğim. Halka Vandal diyor. Orada yaşanan olayların sebebi o komutandır. Orada halka yapılan baskıdır. Halk rutin protesto hakkını yerine getirmekte zorlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

HALK CAN DERDİNE DÜŞMÜŞ

Amaçlarının HES için yapılan tüneli ölçmek olduğunu dile getiren durmuş, “Biz tüneli ölçmek için gittik. Çünkü 3.5 metre denildi ama tünelin genişliği neredeyse 7 metre. Oysa proje raporlarında 3 küsur yazıyor. Bir de dinamit patlatmışlar. Köy teyakkuzda. Bunları kapasite artırımı olarak yapıyor ama kapasite artırımının ÇED raporu onaylanmadı. Onaylanmamış bir projeye onaylanmış gibi davranıyorlar ve karşımıza polis asker dikiyorlar. Biz geri adım atmayacağız. Şunu net söylüyorum Trabzon’da satılık bilirkişiler var. Uzman olmadıkları konularda rapor yazmışlardır. İnşallah Danıştay’daki davamız doğruyu bulacaktır. Bulmazsa Anayasa Mahkemesi, bulmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. Halk can derdine düşmüş. Bunu neden anlamıyorlar?” serzenişinde bulundu.

Songül MAZLUM/61medya

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy