MAHALLELER
Giriş Tarihi : 10-04-2022 17:17   Güncelleme : 10-04-2022 18:00

Ayvadere HES Yine Protesto Edildi.

Araklı’nın Değirmencik Mahallesi altına heyelan bölgesine yapılmakta olan HES projesi vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Ayvadere HES Yine Protesto Edildi.

Araklı’nın Değirmencik Mahallesinde yapımı devam eden Ayvadere HES bütün ilçeyi huzursuz ediyor. HES için Değirmencik Mahallesinin altına, heyelan bölgesine 6,5 metre çapında 4 bin 700 metre uzunluğunda tünel vurulup, üstelik ÇED raporu alınmadan yapılan tünel köylüleri ayağa kaldırdı. Mahalle ve çevreden gelen vatandaşlar Araklı Bayburt yolu üzerinde yaklaşık 5 km yürüyerek projeyi protesto ettiler.

Uzun süredir mahallesinde HES konusunda mücadele veren, Hacettepe Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş, HES sahiplerinin samimi olmadıklarını, paradan başka hiçbir şey düşünmediklerini söyledi. Durmuş, “ Yetkililer İnsanlar ölünce mi buraya gelecek? Bazıları bizleri provokatörlükle suçluyor. Biz köyümüzü kurtarmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi sadece tünel değil bu projeyi yapan şirket Karaderede çevre felaketine sebep oluyor. Çamlıktepe köyünde yaşanan felaketin burada da yaşanması bekleniyor! Bu projenin yanlış olduğunu herkes biliyor ama nedense adım atılmıyor. Eğer sesimizi böyle duymamakta ısrar ederseniz bayramdan sonra Trabzon Valiliğine yürüyeceğiz. Arkamızda köyü tehdit eden heyelan alanını görüyorsunuz. Burada felaket yaşanacağı güne kadar böyle bizi kandırmaya devam edebileceğinizi zannediyorsunuz” dedi.


 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy