SPOR
Giriş Tarihi : 08-03-2022 16:26   Güncelleme : 08-03-2022 16:26

Araklılı Basketbolcuların Başarısı

Araklı İdman Yurdu, basketbol bölge şampiyonasında.

Araklılı Basketbolcuların Başarısı

Bir dönem futbolda 2. lige kadar yükselme başarısı göstermiş Trabzon’un en kalabalık 3. nüfusuna sahip ilçesi Araklı’da, futbol ve basketbol branşlarında hizmet veren Araklı İdman Yurdu Spor Kulübü, Basketbol U18 Erkekler Bölge Şampiyonasında boy gösterecek..
Yönetiminde, çoğunluğu profesyonel sporcu geçmişi olan, çeşitli meslek gruplarından iş insanları, öğretmenler, idareciler ve gençlerin yer aldığı Araklı İdman Yurdu Spor Kulübü, 8-12 Mart tarihlerinde Erzurum’da düzenlenecek olan Şampiyonada, Trabzonspor basketbol takımı ile birlikte Trabzon’u temsil etmeye hak kazanarak kuruluşundan çok kısa bir süre geçmesine rağmen takdir edilecek bir başarıya imza attı.
Kulübün kurulmasına öncülük eden eski profesyonel sporcu Kadir Çebi; “Spor denilince Türkiye’de ilk akla gelen şehirlerden biri olan Trabzonumuzun güzide ilçesi Araklımızda, bu işin mutfağından yetişmiş birbirinden değerli arkadaşlarımız ve kardeşlerimizle bir yola çıktık. Kurumsallaşma yolunda adımlarımızı atmaya devam ederken, basketbol şubemiz U18 kategorisinde Bölge Şampiyonasına katılarak önemli bir başarıya imza attı. Bu başarıda emekleri olan başta kulüp yöneticilerimiz olmak üzere, basketbol antrenörümüz Volkan Mehmetoğlu’na, sporcularımıza, Belediye Başkanımız Recep Çebi’ye ve basketbol branşımıza sponsor olan Cebek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Bektaş’a teşekkür ediyoruz.”
Araklı’nın markası olan gençlerimiz için güzel projeler hazırladıklarını dile getiren Çebi, futbol ve basketbol branşlarında 150 ye yakın sporcularının bulunduğunu ve bu branşların yanı sıra hentbol şubesinin açılışını da çok kısa süre içerisinde gerçekleştireceklerini, ayrıca sporcularının antrenman saatleri dışında akademik, sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla projelerini yerelde ve bakanlık düzeyindeki görüşmelerinde dile getirdiklerini ifade eden kulüp başkanı Kadir Çebi, gayet olumlu geri dönüşler aldığını ve Haziran ayında bu projelerle Araklı gençliğine, Trabzon ve ülke sporunun gelişmesi adına hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

AdminAdmin