GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-06-2020 13:57   Güncelleme : 23-06-2020 14:05

Araklı'da kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu yapımına başlandı

Araklı eski Sürmene köprüsünden başlayıp yol boyunca yapılacak olan kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu projesinden sevindiren haber geldi.

Araklı'da kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu yapımına başlandı

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum’un Araklı’yı ziyaretlerinde proje Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi tarafından kendisine sunuldu.

Bakan Kurum projelerin değerli olduğunu, bu projelerin Araklı ve bölge turizmine katkı sağlayacağını ve bir an önce Araklı’ımıza bu projelerin kazandırılması gerektiğini söyleyerek destek vereceğini ifade etti.

Planlama çalışmaları tamamlanan projenin yapım çalışmalarına başlandı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkan Vekili Yunus Taşkın ve Araklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince birlikte projeye Bismillah diyerek başlanıldı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ‘Eski Sürmene köprümüzden başlayıp Çamlıca mahallesine kadar olan kısımda gerçekleştirecek olduğumuz kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu projesi ile birlikte oldukça estetik bir görünüm ortaya koyacağız. Bu güzergâhta Küçük Sanayi Sitemizde bulunuyor. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun destekleriyle bu yolun betonlama çalışmalarını gerçekleştirdik. Şimdi ise yeni projemizin yapımına başladık. Karadere Vadimizde şimdiye kadar ıslah çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları gibi birçok çalışma gerçekleştirdik. İnşalllah kısa sürede projemizi tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Araklı’mıza kazandırılan vizyon projelere desteklerinden ötürü Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Ak Parti Hükümetimize, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’a şahsım ve İlçemiz adına teşekkür ederken, TOKİ Başkanımız Sn. Ömer Bulut’a, İller Bankası Genel Müdürümüz Sn. Yusuf Büyük’e, Trabzon Milletvekillerimizden Sn. Muhammet Balta, Sn. Adnan Günnar, Sn. Bahar Ayvazoğlu, Sn. Salih Cora’ya, Trabzon Valimiz Sn. İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat Zorluoğlu’na, Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Sn. Haydar Revi’ye, Araklı Kaymakamımız Sn. Mehmet Nuri Çetin’e, Ak Parti İlçe Başkanımız Sn. Şaban Bıyık’a, meclis üyelerimize, Araklı bürokratlarımıza, TOKİ, DSİ, Çevre Bakanlığı teşkilatımıza, belediye personelimize ve emeği geçenlere de ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet Öztürk 

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk