EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-11-2017 14:40   Güncelleme : 08-12-2019 16:24

Araklı’da Yolcu Az, Dolmuş Çok

Araklı Trabzon arasında çalışan dolmuş esnafı ilçede dolmuş sayısının fazla olması nedeniyle zarar ettiklerinden yakınıyor.

Araklı’da Yolcu Az, Dolmuş Çok

Araklı dolmuş durağında 86 şoför çalışıyor ancak her gün 28 araç hiç kontak açmıyor. 30 araca da yolcu kapasitesinden dolayı hiç sıra gelmiyor. İş böyle olunca şoför esnafı, adaletsizliğe dikkat çekerek, “Yolcu kapasitesinin en fazla olduğu ilçe Yomra’da araç sayısı 34, yani bizim kontak açmayan araç sayımız kadar. Biz siyasi çıkara kurban gidiyoruz ve ekmeğimizi kazanamıyoruz” dedi.

22 yıldır şoförlük yapan Bahattin Danışmaz, “17 yıl önce ilçelere araç dağılımı yapıldı. İl Trafik Komisyonu Araklı’ya 69 araç verdi ama siyasi baskıyla 86 araç bize bırakıldı. 17 yıldır 28 araç her gün yatıyor. Yetkili kişilerden çözüm bekliyoruz. 17 yıl önce alınan bu karar, ilçelerin bugünkü yolcu kapasitesi yönünde revize edilmeli ve bu adaletsizlik giderilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Dolmuş şoförlerinden Aydın Göner, “Araç sayımız fazla, yolcumuz az. Buna mukabil Yomra’da araç azlığı, yolcu fazlalığı var. Ortada rant var, yolcu mağdur, bizler mağduruz. Gün geliyor sırada olmasına rağmen kontak açmayan, sefere gitmeyen aracımız oluyor. Çözüm olarak Yomra’ya 10-15 tane araç vermek istiyoruz. Hem onların yolcusu rahat etsin hem de biz ekmek parası kazanalım” diye konuştu. 

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy