GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-07-2017 16:21   Güncelleme : 25-11-2019 20:38

Lafla Peynir Gemisi Yürümüyor!

​Geçtiğimiz Perşembe günü Araklı'da çay ocağında otururken bir çocuk elindeki Karadeniz Gazetesini sıra ile herkese dağıtıyordu.Bir tanede bana verdi. Gazetede başkan Recep Çebi yine projelerini sıralamıştı.Fakat gazete haberi diğer vatandaşlar gibi beni de hiç heyecanlandırmadı.

Lafla Peynir Gemisi Yürümüyor!

Geçtiğimiz Perşembe günü Araklı'da çay ocağında otururken bir çocuk elindeki Karadeniz Gazetesini sıra ile herkese dağıtıyordu.Bir tanede bana verdi. Gazetede başkan Recep Çebi yine projelerini sıralamıştı.Fakat gazete haberi diğer vatandaşlar gibi beni de hiç heyecanlandırmadı.

Gazeteyi dağıtana "neden bedava?" diye sordum ama cevabı yanımda oturan amca verdi."Evladım belediye başkanı kesin gazeteye haber yaptırmıştır.Gazeteyi incele göreceksin. Belli ki sen buraların yabancısın" dedi. Açtım okudum gazete tam sayfanın birini başkan Recep Çebi'ye ayırmış.İçinde yazanlar ise  başkan Çebi'nin ilk belediye başkanı olduğu gün söylediklerinden farksız. Recep başkanı severim. Her zaman kişilik olarak kendisine saygı duymuşumdur.Üzülerek gazetede yazanlara katılamayacağım.Hatta kendisini eleştirceğim.

Maalesef  belediye başkanımız Recep Çebi diğer ilçelere göre hizmette çok gerilerde kalmış. Yıllar içinde yapılan bır takım hizmetler yok demiyorum. Fakat bence Ak Parti iktidarı mensubu bir belediyede hiç başkan olmasa dahi bunlar yinede yapılırdı.

En basıtı Karadere kenarındaki oturma alanları otla kaplanmış.Bu günlerde köylerde fındık bahçelerini motorlu tırpanla temizleyen birisini çağırsakta temizlese diye aklımdan geçirmedim değil! Bu kadar basit hizmeti yapamayan belediye sizce gazetede yazdığı gibi büyük projeleri hayata geçirmiş midir?

 Başkan iyi diyorsun ama Araklı Trabzon'un tüm pis işlerinin rahatça verilebildiği bir ilçe konumuna geldi.Önce TURUP'a yapılması istenen ÇÖP TESİSİ şimdi il.çenin bir mahallesine TAŞÖNÜ'ne yapılacak. Siz bunu engelleyecek ne yaptınız?

Güzel bir proje olan sanayi küçük sanayı eğer bittiyse hala şehrin içersindeki küçük işletmeler neden hala taşınmadılar. İlçede kaç tane esnaf bu dükkanlardan alabildi?

Eski kaymakam Adnan Tezcan zamanında bundan bahsediliyordu.Fakat aradan geçen bunca zamana rağmen hala bu konuda elle tutulur,gözle görülür bir gelişme yok.

Sayın Başkan bir yerlere burası bilmem nedir diye yazma ile orası turizm bölgesi olmuyor.Araklı Gümüşhane sınırına kadar gezdim.Mesela "Cevizin Suyu Araklı Belediyesi" şeklinde yazdığınız bir levhayı vatandaş taş ile silmiş.Pazarcık aynı Pazarcık bir kilo et istiyorsun adam sana yarım kilo yağ getiriyor. Turup Katarlılarca turizm tesisi yapılacaktı ama az ilersindeki Taşonü çöplük olacak. Böyle mi turizmi canlandıracaksınız?

Deniz kenarına birşeyler dökülmüş ama halkın orada oturacağı hiç bir alan yok.Bir ara bayrak astığınız yere gidip oturdum. Tam denizi seyrediyordum ki yanıma belediyenizin kamyonu harfiyat döktü.Halkın rahatça oturacağı alanınınız yok.Hala Araklı halkını deniz ile kavuşturamadınız.Gidip diğer ilçelere bakın nekadar geride olduğunuzu göreceksiniz.

Bu tünel Bayburtluların büyük gayretiyle hayata geçilirdi.Maalesef biz Araklı olarak sadece figüranlık görevimizi yerine getirdik.Tünel bitmesine rağmen Bayburt Araklı arasında yapılması gereken duble yolun ihalesi bile henüz yapılamadı.Bu yol bu şekliyle büyük araçların geçebileceği bir yol değil.Eğer yol düzeltilmezse Karadenize açılan pencere olma görevini yerine getirmesi oldukça zor.Sürekli projelerden bahsediyorsunuz ama sizde Araklı Kaşıkçı arasındaki 7 kmlik yolu hala yapamadınız.4 yılda Türkiye çağ atladı sizin kısacık yolunuz bitmek bilmiyor.Haliyle gazeteye verdiğiniz hiçbir demeçde Araklı halkı gibi benide heyecenlandırmıyor.

 

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber

z

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy