GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2020 22:13   Güncelleme : 09-05-2020 04:09

81 il valiliğine 'taksi' genelgesi! İşte yolcu taşımanın yeni kuralları

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı ticari taksilerin yolcu taşıma kuralları hakkında genelge yayınladı.

81 il valiliğine 'taksi' genelgesi! İşte yolcu taşımanın yeni kuralları

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Ticari Taksilere' ilişkin yeni genelge yayınladı.

Buna göre, taksilere yönelik hijyen tedbirleri belirlendi.

Genelge ile:

- Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere araç dezenfeksiyonunu gerçekleştiren yetkili kurum, kuruluş ve odalar tarafından düzenlenmiş, aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacaktır.

- Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacak.

- Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzemesi veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak. Ticari taksi şoförleri taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecek.

- Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek.

- Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyecek.

- Hizmete sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda  / durakta müşterilerin fiziksel temas edebileceği (kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuk vs) yerlerin silinmesi / dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacak.

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk