GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-04-2020 18:23   Güncelleme : 01-05-2020 21:21

Ramazan ayında balık tezgahlarının gözdesi somon oldu

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte balık tezgahlarının yeni gözdesi somon oldu. Birol Mahmutçebi korona virüse karşı vatandaşların somona yöneldiğini belirti.

 Ramazan ayında balık tezgahlarının gözdesi somon oldu

Araklı- Araklı Belediye Balıkhanelerinde balık tezgahlarında balık satışları Ramazan ayındada  devam etmekte. Korona virüs nedeniyle ’Evdekal’ uyarılara dikkat eden vatandaşlar Ramazan ayı ile birlikte etin pahalı olmasından dolayı balık tezgahlarına doğru yönleniyorlar.


Ramazan ayında tezgahları en çok süsleyen balıkların başında ise Karadeniz somonu geliyor. Balıkçılar somon’un korona virüsünün bir numaralı ilacı olduğunu iddia ederek vatandaşların Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte somona yöneldiklerini belirtiyorlar. Balık tezgahlarının önüne gelen vatandaşlar ise ’Somondan başka alabileceğimiz balık yok" diyorlar.
Somon virüsün bir numaralı ilacıdır diyen yılların balıkçısı Araklı Deniz Balıkçık dan Birol Mahmutçebi, vatandaşların somona yöneldiğini belirterek, "Vatandaşlarımız somona yönelmiş durumda. Tepsisini, kızartmasını, ekşilisini gibi her şeyi yapabiliyorlar. Etinde pahalı olması ister istemez vatandaşlarımızı balığa yönlendirdi. Somonu yedikten sonra size virüs yanaşmaz. Virüsü ilacıdır. Bizim denizimizden çıkardığımız Karadeniz somon’unda damping yaptık kilosunu 25 satıyoruz. 
Balık tezgahlarında istavrit 30 TL, mezgit 20, levrek 30 TL, cupra 30 alabalık 25, barbun 35 TL’den satışa sunuyoruz" dedi.

Mehmet Öztürk / Araklı haber

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk