SAĞLIK
Giriş Tarihi : 26-04-2020 15:12   Güncelleme : 26-04-2020 18:14

İsveç'in tedavi etmediği Leyla'nın babası Ankara'da

İsveç'te koronavirüs teşhisi konan ve tedavi edilmeyen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak Ankara'da.

İsveç'in tedavi etmediği Leyla'nın babası Ankara'da

İsveç'in Malmö kentinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Esma, Samira ve Mahmut'la Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye gönderildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yolladığı ambulans uçağa Emrullah Gülüşken ile birlikte ailesi de bindirildi.

UÇAK, ESENBOĞA HAVALİMANI'NA İNDİ

Emrullah Gülüşken ve 3 çocuğunu taşıyan uçak saat 13.40 sularında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık görevlileri tarafından bulunduğu basınçlı sedyeyle uçaktan alınan Gülüşken, ambulansa taşındı.

Gülüşken ve çocukları, daha sonra Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Emrullah Gülüşken, burada tedaviye alınırken, çocuklarının da 14 gün karantinada tutulacağı öğrenildi. Saat 06.00'da başlayan çalışma, 7 saat 40 dakika sürdü.

İsveç'in Malmö kentinde doktora giden Emrullah Gülüşken'in Covid-19 testi pozitif olmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilmişti.

BAKAN KOCA'DAN LEYLA'YA MESAJ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Emrullah Gülüşken'in Türkiye'ye doğru yola çıkmasının ardından paylaştığı mesajda ise, "Bir kız evlat, Covid-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" ifadelerini kullandı.

Gülüşken'in kızları İsveçli yetkililerden destek alamayınca seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurmuştu.

Gülüşken ailesinin yardım çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt vermiş ve Emrullah Gülüşken'in Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatı vermişti.

Kaynak: HABER GLOBAL

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk