SİYASET
Giriş Tarihi : 12-04-2020 23:49   Güncelleme : 13-04-2020 00:12

Son Dakika- Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu’nun istifa kararını kabul etmedi

Son Dakika- Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu’nun istifa kararını kabul etmedi

Son Dakika- Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu’nun istifa kararını kabul etmedi

İletişim Başkanlığ: Cumhurbaşkanımız  Soylunun İstifa talebini uygun bulmadı. 

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun istifa açıklaması hakkında Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı açıklaması şöyle;

15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır. Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır. Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir. Korona virüs salgını sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.İçişleri Bakanımız bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.

Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin kendi takdiridir fakat nihai karar Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri bakanımızın istifası kabul edilmemiştir. Kendisi, göreve devam edecektir.

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 

Mehmet Öztürk / Araklı Haber

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk