EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-04-2020 21:16   Güncelleme : 05-06-2020 17:27

Büyük Market Rekabetini Tersine Çevirdi!

Büyükşehirlerdeki Market Bakkal Savaşını Araklı’da Hüseyin Öztorun Tersine Çevirdi.

Büyük Market Rekabetini Tersine Çevirdi!

Büyük marketler ilçeye gelmeden önce, Araklı’da yıllarca yaz aylarında gurbetten gelenlere fahiş fiyattan mal satmak bazı esnaflar için rutin uygulamalar sınıfına girmişti. Muhtemelen tüm esnaf aralarında söz birliği ettiği için her malın fiyatı fiksti. Bu nedenle memlekete gittiğimizde alışverişlerimizi Trabzon merkezden veya en yakın ilçe olan Sürmene’den temin ediyorduk. İlçemizin esnafı maalesef fiyatları tavan yapmalarına rağmen, müşteriye de ticaret ahlakına uymayan kaba davranışlar sergiliyordu.

Büyük marketler geldi ve halk rahat bir nefes aldı. Bu kez iş yapamayan esnaf bu marketlerden şikâyetçi olur vaziyete geldiler. İnsan gibi alışverişini yapan vatandaş bu nedenle büyük marketlere duacı oldu. Bu tür esnafın aklı başına geldi mi?

Hiç zannetmiyorum çünkü yine zaman zaman aynı kaba davranışı sergileyenlerin olduğunu görmek oldukça üzücü. İlçemizdeki bu tür esnafın büyükşehirlerdeki bakkal süpermarket savaşına hiç benzemeyen bir durum oluşturduğu bir gerçektir.

Peki, bu büyük marketler ile rekabet edilebilir mi?

Bana göre Araklı Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Öztorun bu konuda tüm hesapları tersine çevirmeyi başarmış. Araklı’ya her gittiğimizde esnaf ile büyük marketlerin fiyatlarını kıyaslardık. Fiyatlar doğal olarak büyük marketlerde daha uygun olur. Fakat Hüseyin Öztorun bu hesabı tersine çevirmesini bilmiş. Çünkü tüm ürünleri büyük marketlerden daha uygun. Hem de müşteriye karşı oldukça nazik ve saygılı. Bu nedenle Öztorun’un işyerinde olan ürünlere Araklı halkının rağbeti oldukca fazla.

Hüseyin Öztorun’un boşuna Araklı Esnaf Odası Başkanı olmamış! Keşke Araklı’da eskiden esnafla yaşadığımız o sorunların olduğu dönemde onun gibileri olabilseydi. Muhtemelen o zamanlar kendisi esnaf olacak yaşta değildi. Genç arkadaşımızı bu nedenle tebrik ediyorum.

Seyfullah Aksoy/ Araklı Haber  08.04.2020

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy