SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-04-2020 21:29   Güncelleme : 01-11-2020 00:10

Araklı Felaket Gelmeden Önlemini Al

İstanbul'dan memleketi Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Kümbet köyüne gelen ismi açıklanmayan kadın ile onu ziyarete gelen annesin 'Covid-19' testinin pozitif çıkması üzerine, köy karantinaya alındı..

Araklı Felaket Gelmeden Önlemini Al

İstanbul'dan 10 gün önce annesini ziyarete gelen bir kadınının yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine, yapılan 'Covid-19' testi pozitif çıktı. Kadının virüsü annesine de bulaştırdığının tespit edilmesi üzerine anne- kız tedaviye alındı.

Aksaray Valiliği'nce temasa geçtikleri kişiler göz önüne alınarak 850 nüfusa sahip Kümbet köyü yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı. Jandarma köyün giriş ve çıkışlarını kapattı. Sağlık görevlileri sokağa çıkmasına için verilmeyen mahalle sakinlerini sağlık taramasından geçirip, anne ve kızın temasa geçtikleri kişileri takibe aldı.

Köy Muhtarlarına Büyük Görev Düşüyor

Bu kapsamda Araklı Kaymakamlığı özellikle şehir dışından gelen gurbetdeki vatandaşlarımız ve misafirlerimiz Araklı'ya geldiklerini yeni giriş 2021 Emniyete ve Jandarmaya beyan etmeleri  Kaymakamlığın bu konuda köy muhtarlarına  bilgi verilerek uyarılmaları zorunlu hale geldi.

Mehmet Öztürk 

Mehmet ÖztürkMehmet Öztürk