SİYASET
Giriş Tarihi : 10-02-2020 19:04   Güncelleme : 10-02-2020 19:32

Araklı Belediyesini kaçak yapı yapmakla itham etti

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu Araklı Belediyesini kaçak yapı yapmakla itham etti.

Araklı Belediyesini kaçak yapı yapmakla itham etti

Araklı Belediyesi’nin sahil kesiminde yaptığı bazı yapılar bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde küçük bir tartışmaya neden oldu. Mecliste gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Araklı Belediyesinin sahilde yaptığı bazı yapıların kaçak olduğunu iddia etti. Çakıroğlu, “”Kaçak yapıdan yana mısınız?” diye sorulmuştu bana. Hayır ondan yana değilim. 8 Kasım tarihi itibariyle Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Araklı Belediyesine gereğinin yapılması için yazdığı yazı var. Hemen sahilde, Doğudan - Batıya doğru gelirken, sağ tarafta dolgu alanının üzerine belediye tarafından yapılmış kaçak yapı var. Gereği her halde yıkılmasıdır. Ne zaman yıkılacak diye onu öğrenmek istiyorum. Bir de son olarak bununla ilgili örnek olduğu için söylüyorum. Kamu kurumları kaçak yapı yaparsa, bu kuruluşlar vatandaşın yapmış olduğu kaçağı önleme noktasında ne kadar tesirli olabilir” dedi. 

KAMERAYI ELİNE ALMIŞ..

. Bunun üzerine  Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, bölgenin 2010 yılında Maliye Bakanlığından tahsis edildiği bilgisini verdi. Çebi, “Bizim sahilde bulunan Kalecik Mahallemizden, Sürmene Sınırına kadar olan bölge, 2010 yılında yani Büyükşehir olmadan önce Rekreasyon olarak düzenlenmesi için Araklı Belediyesine, Maliye Bakanlığından tahsis edildi. Bu tahsisin yazısı elimizde vardır. Samsun - Sarp yolunun orada vatandaşlarımızın denizden faydalanması için yaptığımız çalışmalar.  Kiraya verilmeyecek, belediye olarak çalıştıracak küçük sosyal alan orada oluşturmuşuz. Bunda bir sakınca görmüyoruz. Ama nedense Davut bey işi gücü kamerayı eline almış, daha evvelde orada denizin kenarında denize girme yeri yapıldığında aynı şeyleri kamereye çekiyor. Bundan ibarettir. Kamu malıdır” diye konuştu.

EMME BASMA TULUMBALIK.

 Bunun üzerine yeniden söz alan Çakıroğlu, “Kamu malı değildir demedik. Kamu illegal iş yapmaz dededim, yapamaz dedim. Buna dikkat etmeli dedim. Yoksa Arakl’ya özel bir şeyim yok. Daha önce de Araklı’da, Yomra’da yıkılmış kaçak yapılar var. Bir taraftan bunlar yıkılırken öbür tarafta kamu böyle işler yapmamalı. Ben meclis üyesiyim. Kafamı eğip kaldırmak için, emme basma tulumbalık yapmak için seçilmedim. Temsil ettiğim siyasi parti, bir halk kesimi var. Benim için hiç bir siyasi partiye oy vermişin, benim partime oy vermişten farkı yoktur. Biz Trabzon için buradayız. Trabzon adına buradayız. Onların sorunları onların meselelerini uygun kelimelerle cümle kurarak seslendiririz” dedi. 

Kaynak:.61saat.com

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy