GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2020 22:23   Güncelleme : 08-02-2020 23:39

Araklı’da Kar ve Tipi Etkili Oluyor

Araklı’da kar ve tipi etkili oluyor. Üreticiler Don nöbetinde.

Araklı’da Kar ve Tipi Etkili Oluyor

Araklı’da akşam saatlerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle çok sayıda mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, ilçe merkezinde ve birçok mahallede elektrik kesintilerinin yaşandığı bildirdi. Trabzon Merkez'de bir çok noktada yaşanan maddi hasarlı kazalar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

ARAKLILI ÜRETİCİLER DON NÖBETİNDE
Araklı'da seracılık yapan vatandaşlar ise  hava sıcaklığının -3 dereceye kadar düşmesi ve Meteoroloji'nin don uyarısı'nda bulunması üzerine seralarda soba yakarak sabaha kadar nöbet tutmaya başladı.




VALİLİK; Mecbur kalmadıkca sokağa çıkmayın!
Trabzon Valiliği de yaptığı açıklamada, vatandaşları aşırı kar, etkili olan tipi ve yaşanabilecek don olayına karşı uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada “Meteorolojik değerlendirmelere göre ilimizdeki kar yağışı bu gece yarısına kadar aralıksız devam edecek olup gecenin ilerleyen saatlerinden itibaren don olayının görülmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın bu gece ve yarın zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması, gerekli durumlarda toplu taşıma araçlarını tercih etmesi, özel araçla trafiğe çıkılmasının zorunlu olduğu hallerde mutlaka kar lastikli araçlarla trafiğe çıkmaları araçlarda zincir ve çekme halatının bulunması can ve mal güvenliği açısından önem taşımaktadır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur “ denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Araklı Belediyesi karla mücadele ekipleri kapanan yolları açmak için seferber oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi aşırı kar yağışı ve tipiden dolayı vatandaşların rahat ulaşımı için  bazı noktalara ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor.


© Turgay Düzgün / Araklı Haber  08.02.2020 

AdminAdmin