TURİZM
Giriş Tarihi : 17-11-2019 19:57   Güncelleme : 05-06-2020 16:59

Dipsiz Gölü kimin kuruttuğu ortaya çıktı

Gümüşhane'de 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ü define aramak için kurutan iki iş adamın kimliği ortaya çıktı. Fatih S, ile Ahmet C. kazıyı resmi heyet huzurunda yaptı.

Dipsiz Gölü kimin kuruttuğu ortaya çıktı

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, işadamlarının ikisi de Trabzon’da faaliyet gösteriyor. Biri inşaat diğeri ise hafriyat sektöründe. Dosyadaki kayıtlardan numarasına ulaştığımız Fatih S...n, kendisinin Alanya’da inşaat işleri yaptığını söyleyerek “Ben o işadamı değilim. Sadece isim benzerliği” diye iddiada bulundu. Dosyadaki kayıtlara göre Trabzon’daki Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da göldeki kazı için kendisine görüşü sorulduğunda ‘arkeolojik veya kentsel sit alanında değildir’ raporu verdi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kazı yapılırken ilgili kanun gereği kazıya üç kişiden oluşan resmi bir heyetin de eşlik ettiği ortaya çıktı. Resmi heyet önünde yapılan kazı sonucunda herhangi bir ‘define’ bulunamadığı kayda geçirilmiş. Hürriyet’e konuşan Gümüşhane Valisi Kâmuran Taşbilek, bakanlığın başlattığı soruşturmanın devam ettiğini, Gümüşhane Üniversitesi’nden uzmanların da gölü ve çevresini incelemeye aldıklarını söyledi. Taşbilek, valilik ekiplerinin üniversiteden uzmanlarla birlikte gölü rehabilite etmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini de söyledi.

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy