AK PARTİ
Giriş Tarihi : 26-03-2019 17:26   Güncelleme : 26-03-2019 17:26

Başkan Çebi ”İlçemizi modern bir şekilde imar ederken insanımızı ihmal etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz.”

Cumhur İttifakı Ak Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Recep Çebi, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, ilçe teşkilatları ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Doğupen ve Arslantürk Fındık Fabrikasında çalışanlarla hasbıhal oldular.

Başkan Çebi ”İlçemizi modern bir şekilde imar ederken insanımızı ihmal etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz.”

Vatandaşımıza Kapılarımız Her Daim Sonuna Kadar Açık Kaldı

Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Recep Çebi ilçede birçok değişime ve gelişime imza attıklarını söyleyerek, ”Ak Parti iktidarımız ile birlikte ilçemize birçok yatırımın kazandırılmasını sağladık. Yatırımlardan ziyade açık kapı çalışarak vatandaşımızın gönlünde de yer edinmeyi hedef edindik. Her kesime cevap verdik, vermeye çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Belediye İşi Gönül İşi” düsturunu biz zaten benimsemiştik, benimsemeye de devam ediyoruz. 31 Mart’ta inşallah vatandaşlarımızın destek ve duaları ile Araklı’da yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız.” dedi.

Yeni Projeler ile İlçemizi Çok Daha İleriye Taşıyacağız

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Recep Çebi Araklı’yı ileriye taşıyacak 30 adet yeni proje hazırladıklarına değinerek; ”Yaklaşık 1 ay önce belediyemizce ”Araklı için Benimde Bir Projem Var” kampanyası başlatmıştık. Bu kampanya ile birlikte halkımıza ulaşarak Araklı’nın gelişmesini sağlayacak olan kilit projeleri ortaya çıkarmayı hedefledik. Ortak akıl düsturunu hedef alarak vatandaşlarımızın istekleri, önerileri doğrultusunda yeni projelere önem verdik. İnşallah yerel seçimlerden zaferle çıktığımızda bu projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya başlayacağız. Trabzon’un 4 tane Bakanı, 4 tane Milletvekili var. Biz bakanlarımızla ve milletvekillerimizle bu projelerimizi çok rahat bir şekilde hayata geçirebiliriz, geçireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

İşte Araklı’ya Yapılması Planlanan Projeler

1- Kent Meydanı

İmar planları onaylanan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceğimiz proje çalışmaları devam etmekte olup, ön fizibilite çalışmaları sürdürülmektedir. Bu proje aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Murat Zorluoğlu’nun projeleri arasında yer almaktadır. Araklı’ya nefes aldıracak bu projeyi inşallah hayata geçireceğiz.

2- Kültür Yolu Projesi

Yine Sn. Murat Zorluoğlu Başkanımıza sunduğumuz projelerden bir tanesidir. Kalecik’ten başlayıp, Küçükdere mevkiinde sonlanan bir turizm rotası oluşturacağız. Tarihi kalecik kalesi, canayer kalesi, eski Araklı yolu, tarihi kalecik cami, tarihi konakönü evleri ve eşsiz koylarıyla Kültür Yolu Projesi ilçemize yeni bir vizyon katacak.

3- Turup Millet Bahçesi

İlçemizin turizme vermiş olduğu değeri yükseltecek projelerin başında gelen Turup Millet Bahçesi, içerisinde macera parkları, spor kulüpleri kamp alanları, seyir terası, piknik ve eğlence alanları, bungalov evleri barındıracaktır.

4- Araklı Dağbaşı Yolunun Sahile Bağlanma

Araklımızın güneye açılan penceresi olan, Araklı-Dağbaşı-Bayburt bağlantı yolu yeni imar planımızın dahilinde sahil yoluna bağlanacak olup, hem ilçemize giriş çıkış sorununu ortadan kaldıracak hem de şehrimizin vizyonunu arttıracaktır.

5- Sahil Dolgusu ve Rekreasyon Alanı

Deniz ilçesiyiz ama denizde faydalanamıyoruz. Sahil dolgu projemiz ile denizden en iyi şekilde faydalanacağız. Vatandaşımızdan bu konuda oldukça talep var. Projede derin sondaj çalışmaları devam etmekte olup dolgu planları hazırlanmaktadır.

6- Kültür Merkezi

İlçemize çok daha yakışır bir Kültür Merkezi inşa edeceğiz. Yeni imar planında yeri ayrılmış olup, planlama çalışmaları devam etmektedir.

7- Sıvasız ve Boyasız Evlerin Belediye İşbirliğiyle Cephe Rehabilitasyon Çalışması

Sokak iyileştirme projeleri doğrultusunda şehrimizin vizyonunu bozan sıvasız ve boyasız konutlarımız için halkımız ile belediyemiz iş ortaklığında dış cephe iyileştirme çalışmalarını yapacağız.

8- Otopark ve Trafik Sıkışıklığını Çözülmesi

İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunu önleyebilmek için kent meydanı planlanan alanlarda trafiğe kapalı caddeler tasarladık. Sahil peyzaj projesi dahilinde 5000 araçlık ücretsiz açık otopark alanları yaptık. Kent meydanı projemiz ile yoğun olarak kullanılan trafiği daha rahatlatacağız. Yayalarımızın, öğrencilerimizin güvenli bir şekilde gezebileceği yol güzergahları oluşturacağız. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda bekleme süresini sınırlandıracağız. Araç gelip tan akşama kadar bir bölgeyi işgal etmeyecek. İşgal ederse sonuçlarına katlanacak.

9- Bayanlar İçin Kapalı Yöresel Organik Ürünler Pazarı

İlçemizin emektar bayanlarının el emeği, göz nuru hazırlamış oldukları çalışmaları daha rahat satış yapabileceği bir Pazar alanı oluşturacağız. Yeri hazır. Kısa bir sürede bu projeyi hayata geçireceğiz.

10- Araklı-Dağbaşı-Bayburt Arası Kalan 44km’lik Yolun Yapılması

Araklı-Kaşıkçı dediğimiz mevkide 7km’lik duble yol bitme aşamasına geldi. Kalan 44km’lik yol güzergahı için gerekli olan projelendirme çalışmaları devam ediyor. Şuanda Salmankaş tünelleri gidiş geliş çift tüp şuanda hizmet veriyor. Araklı için en önemli projelerimizden bir tanesi budur. Bu projeyi hayata geçirmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz.

11- 3 Adet Plaj

Yalıboyu, Kalecik ve Liman mevkilerinde 3 adet plaj yapacağız. Yapacağımız plajlardan biri sadece bayanlara hizmet verecek.

12- Karadere Doğu Yakasında 10KM2lik Yürüyüş ve Bisiklet Yolu

Sağlık yolu projesi dahilinde planladığımız bisiklet yolu projesi şuanda projelendirme aşamasında olup, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Genel Müdürlüğü’ne sunulacak. İnşallah buradan olumlu bir netice aldığımızda projeyi hayata geçireceğiz.

13- Adalet Sarayı

Projesi hazır olup ihale aşamasına gelinmiştir. Yatırım programına dahil edilmesi için Adalet Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor.

14- Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası

Kamulaştırması yapılan Fiskobirlik arazisi üzerinde projesi bitirilen, ihale aşamasında olan projemiz en kısa zamanda hayata geçecek.

15- Organize Sanayi

Bu projeyi hayata geçirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip bakanlar kurulu kararı çıkarılması için uğraşıyoruz. İnşallah bir netice aldığımızda bu projeyi hayata geçirip ilçemizde istihdamı en üst seviyeye çıkaracağız.

16- Kentsel Dönüşüm
17- Kız ve Erkek Yurtları
18- Sanayi Sitesi Karşısına Köprü
19- Millet Kıraathanesi
20- Osmanlı Hamamı
21- Yağmur Suyu Altyapı Projesi ile Yoğun Yağmurlarda Yetersiz Kalan Altyapı Yenilenecek
22- İmar Planı Dışında Kalan Mahallerimizde Yapılacak İnşaatlarda Proje Desteği Sağlanacak
23- Gençlik ve Spor Bakanlığımız Tarafından Desteklenen Proje Kapsamında Gençlik ve Kültür Kampları
24- Tarım ve Hayvancılık Alanında Her Türlü Destek Verilecek
25- İlçemizde Turizm Canlandırma Çalışmaları Artarak Devam Edecek
26- Kumalama Dediğimiz Araziye Emniyet Rehabilitasyon Merkezi İnşa Edeceğiz
27- İlçemize 5 Yıldızlı Otel Kazandıracağız. Temelleri Atıldı. İnşaat Devam Ediyor.
28- Sosyal Belediyecilik Kapsamında İhtiyaçlı Ailelerin Eksiklerinin Giderilmesini Sağlayacağız. Halk Eğitim Merkezi İle Birlikte Meslek Edinme Kursları Düzenlenecek ve Bunun Yanı Sıra Açık Hava Sineması ile Etkinlikler Yapılacak
29- TOKİ 3. Etap Projesini İlçemize Kazandıracağız
30- Karaderenin Denizle Bağlantısında Rekreasyon Alanları Oluşturacağız

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy