SİYASET
Giriş Tarihi : 22-03-2019 15:31   Güncelleme : 10-11-2019 22:29

Araklı’da Dengeleri Değiştirebilecek Bir Aday Hamit Baycan

Araklı’da seçimin seyrini değiştirecek tek aday olarak gösterilen Hamit Baycan, 31 Mart’a bir haftadan fazla bir süre kala seçim çalışmalarını son sürat devam ettiriyor.

Araklı’da Dengeleri Değiştirebilecek Bir Aday Hamit Baycan

Bir önceki yerel seçime kadar sadece ilçe merkezinde verilen oylarla seçim kazanan belediye başkanları, artık ilçe merkezinin iki katından fazla seçmenin bulunduğu yeni mahallelerden de oy almak zorundalar. Çoğu kez bazı kesimlerce “Dereli” olarak adlandırılan kırsal kesim, artık Araklı’nın kaderini belirlemede en büyük etken durumuna geldi. Bir türlü dönüşümü becerilemeyen bu mahaller, yığınla sorunu ile başkan Çebi’yi kara kara düşündürüyor. Mevcut belediye başkanı veya Cumhur İttifakı için seçimin yerelden çıkıp seçim havasına girdiği Araklı'da beka sorunu Hamit Baycan için geçerli değil.Ayrıca eski bir Ak Partili .Resmen olmasa da, fiilen Baycan'ın Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakının yanında yer alıyor. Yani Hamit Baycan için beka sorunu da yok, belediyeden memnun olmayanlar için iyi bir alternatif olabilir.
CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİN BİR KISMI BÜYÜKŞEHİR VE MUHTARLIK İÇİN TAMAM DİYOR AMA İLÇE VE BELEDİYE MECLİSİ İÇİN KARARSIZ
Sandığa gidileceği son güne kadar karasızları kendi safına çekemezse mevcut belediye başkanı Recep Çebi'yi büyük bir tehlike bekliyor. Belki de Recep Başkanın az bir oy farkıyla seçimi kaybetme veya kazanma ihtimali oluşuyor. Unutulmaması gereken en önemli konu, 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Recep Başkan'ın söz veripte sözünü yerine getiremediği kendine oy verme ihtimali olan seçmeni var.

HAMİT BAYCAN'IN BAŞARISI ÜMİT ÇEBİ’Yİ DE KAZANDIRABİLİR!
Eğer Hamit Baycan Cumhur İttifakının oylarının hatırı sayılır bir kısmını alabilirse, Ümit Başkan geçtiğimiz dönemki oylarını koruyup burun farkıyla yeniden Araklı’nın belediye başkanı seçilebilir. Veya 12 bin merkez, hizmet yoksunu 25 bin köy oyunun bulunduğu Araklı’da yeni mahaller adeta bir ihtilal yaparak Hamit Baycan’ı belediye başkanı yapabilir.Daha önce belde olan Yeşilyurt'un kurucu belediye başkanı olarak Baycan'ın başkanlıkta tecrübesi de var. Her ihtimalde ortada bir gerçek var. Araklı’da seçimin kaderini etkileyebilecek sadece bir aday var. O da Hamit Baycan…

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/22.03.2019

AdminAdmin