SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2019 12:59   Güncelleme : 23-05-2020 04:50

İyi Parti İle Ak Parti Arasında “Terörist” Polemiği

İyi Parti Araklı İlçe teşkilatı, Ak Parti İlçe Teşkilatına, Özellikle Kadın Kolları Başkanı Emine Tanrıkulu’na kendilerine “terörist” dediğini iddia ederek sert tepki gösterdi.

İyi Parti İle Ak Parti Arasında “Terörist” Polemiği

31 Marta son günler yaklaştıkça Araklı’da siyaset sertleşiyor. İyi Parti Araklı Teşkilatı tarafından seçim çalışmaları için gittikleri yerlerde vatandaşlara partilerinin “terörist, hain” gibi gösterilmeye çalışıldığı gündeme getirildi. Özellikle Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Tanrıkulu’nun bir haberde “'Yaklaşık 10 yıldır Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisinden hiç bir zaman ayrılmadık.Ülkemiz ve Müslümanların üzerinde oynanan oyunlar bariz bellidir. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ilçemizi ziyaret ettiğinde bu konuya sık sık değindi. Terör örgütü yandaşları şimdide belediye meclislerine gözlerini diktiler. Bizler gittiğimiz her yerde vatandaşlarımıza bunu anlatıyor, hainlere fırsat vermemeleri konusunda destek istiyoruz.” şeklindeki ifadesine sert tepki gösterildi. İyi Parti Teşkilatı tarafından kendilerine sanki terör örgütü yandaşı ve hain algısı yapıldığını, belediye meclis adaylarının ise terör örgütü yandaşı gibi lanse edilmeye çalışıldığı iddia edildi. 
Tüm teşkilatlarının ve meclis üyelerinin neredeyse Araklı’da seçim yarışına giren partilerin destekçileriyle akraba olduğu ifade edilirken, Emine Tanrıkulu’nun Araklılı olmadığı, olsaydı Araklı’dan vatan haini veya terörist çıkmayacağını bilmesi gerektiği hatırlatıldı.
İyi Parti Araklı İlçe Teşkilatının Araklı Habere gönderdiği basın bildirisi şöyle:
İlçemizde bizi birbirimize düşürmeye ne sizin ne de sizin gibilerin gücü yetmez. 
Siyasi partilerin tüm encümen adayları ilçemiz Araklı nüfusuna kayıtlı iken nedense bu bölücü dili kullanarak beyanat veren zat Emine Tanrıkulu Adana nüfusuna kayıtlıdır. Bizler vatanını, milletini, devletini seven, Araklımızın yaşanabilir bir kent olması için gecesini gündüzüne katmaya hazır olan Araklının öz evladı olan bireyleriyiz. Siyasi rengimiz ne olursa olsun sokağa çıktığımızda farklılığımız zenginliğimizdir diyerek birbirimize sarılıyor, dertlerimizle dertleniyoruz. Bu bölücü dili kullanan zatı şiddetle kınıyor vatandaşımızın da bu tür menfur ve maksatlı açıklamalara itibar etmeyeceği ve gereken cevabı da sandıkta vereceğine inancımız tamdır.
AK PARTİ ARAKLI İLÇE TEŞKİLATI ADINA EMİNE TANRIKULU’NUN BİLDİRİYE CEVABI
Adı geçen parti ile veya adayları ile ilgili hiçbir ortamda bahsi geçen konu ile alakalı hiçbir konuşma geçmemiştir. beylikdüzü bayan Biz ev veya mahalle ziyaretlerimizde bırakın adayları, parti isimlerini bile zikretmiyoruz. Fakat ülkenin beka sorunu ile ilgili Sn. Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bayan beylikdüzü konuşmalarına atıfta bulunuyoruz. Bahsi geçen konu tamamen asılsızdır.
Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/21.03.2019

 

Seyfullah AksoySeyfullah Aksoy