İYİ PARTİ
Giriş Tarihi : 20-03-2019 14:19   Güncelleme : 23-08-2019 03:45

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-7

Araklı Haber Millet İttifakı Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez'in projelerini anlattığı röportajını bölümler halinde yayımlamaya devam ediyor. İşte Hasan Hocanın röportajının 7. bölümü.

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-7
AGRO TURİZM
Araklıyı topyekün kalkındıracak projelerini ardı ardına açıklayan İyi Parti Belediye Başkan Adayı Eğitimci Araştırmacı Yazar Sn. Hasan SUİÇMEZ’e yine projelerinden birisi hakkında bilgi edindik.
Projelerinizde AGRO-TURİZM’den bahsettiniz. Nedir AGRO-TURİZM diye sorduk.
 
SUİÇMEZ;
AGRO TURİZM: Tarım ve turizm ortak özellikleri bakımından birbirlerini tamamlar niteliktedir. İki sektörün birbiri ile olan ilişkisi, insanların doğal yaşama duydukları özlem ve kaynakların giderek tüketilmesi tarım ve turizmi bütünleştirerek bir paydada toplayan agro-turizmi ortaya çıkarmıştır. Kaynakları koru kullan düşüncesi ile hareket eden agro-turizm, tarımsal alanlara zarar vermeden sürdürülen bir turizm türünü ifade etmektedir.
 
Karadenizin en büyük turizm (Kültür ve Turizm Koruma Ve Gelişim Bölgesi) alanı Araklı sınırları içerisinde olduğunu düşündüğümüzde bunun ilçe için fırsata dönüştürmek gerekir, tamda eko turizmin merkezi olacak niteliktedir. Erişim kolaylığı da dikkate alınarak bütün köylere turizm için bir rol tanımlamak gerekir. Ve doğrudan köylünün işin içinde olması ön koşul olmalıdır. Geleneksel konut mimarisi olanları korumak ve yenilerini de bu yönde çevreyi çok tahrip etmeden bu kültürel mirasa uygun olarak gerçekleştirmek gerekir. 
 
Tarım ürünlerinin olduğu noktada AGRO-TURİZM desteklenmelidir. Kentte yaşayıp çamurun özlemini çeken ama köyde yeri olmayanlara bu fırsatı tanımak. Burada köyde yaşayanların büyük çoğunluğu yararlanabilir. Kırsal kalkınma aracı olarak agro-turizm özellikle kırsal alanda istanbul yaşayan yerel halkın yaptığı faaliyetler doğrultusunda gelir seviyenin 2019 sex izle artmasını sağlamakla birlikte, sosyo-kültürel açıdan da gelişimine katkı sağlamaktadır. Özellikle çiftçilik ve tarımla uğraşan yerel halk için ekonomik çeşitliliğin oluşmasına da katı yapmaktadır. Turizm alanı bunun için bir fırsattır. Ayrıca bu bölge için Turizm master planının hazırlanmasını planlamış bulunmaktayız.
 
Ayrıca;
 Turizm, ticaret gibi gelişen sektörleri desteklemek; bu sayede hem kendine yeten, hem de bölge ekonomisini güçlendiren, çeşitlendiren bir iktisadi yapı oluşturmak Araklının önceliği olacaktır.
 
 ilçe sınırları içerisinde Ekolojik, tarihi, arkeolojik, kültürel özellikleriyle önem arz eden bütün turistik ürünlerin mutlak korunmasını ve geliştirilmesini sağlamak,
 
 Yayla turizmini, ekolojik kaynakları koruyarak ve yapılaşma koşullarını geleneksel yapılaşma biçimlerine ve mimariye uygun belirlemek şartıyla Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı göz önüne alınarak geliştirilecektir. dedi.
AdminAdmin