İYİ PARTİ
Giriş Tarihi : 19-03-2019 14:49   Güncelleme : 19-03-2019 14:49

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-6

Araklı Haber Millet İttifakı Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez'in projelerini anlattığı röportajını bölümler halinde yayımlamaya devam ediyor. İşte Hasan Hocanın röportajının 6. bölümü.

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-6
ÇDP’nın ARAKLI İÇİN SEKTÖREL KARARLAR 
 
İyi Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Eğitimci Araştırmacı Yazar Sn. Hasan SUİÇMEZ ;
 
 İlçenin gelecek 15 yıllık kalkınması hususunda belirlenen başlıca sektörler tarım, sanayi ve hizmetler sektörleridir. Bu sektörel kararlara ilişkin mevcut nazım imar planı ölçeğinde plan kararına yansıyan herhangi bir karar bulunmamaktadır.
 Endüstriyel değeri yüksek olan çay ve fındık üretiminin yoğunlaştığı ilçede tarımsal üretimin iktisadi girdisini artırmak için çayın işlenmesi ve pazarlanması teşvik edilecektir. Buna yönelik Üniversite ile ar-ge çalışmalarını yapmayı planlamaktayız.
 İlçe merkezinde, tarımsal ürünler işlenerek katma değeri artırılacaktır. Katma değeri yüksek sanayi ürünlerin üretimi teşvik edilecektir. 
 Hayvancılık desteklenecek, bununla birlikte hayvansal üretimin işlenmesi sağlanacaktır. 
 Kent Bölge içinde kalan ilçede, bu kapsamda kentsel donatıların yer alması öngörülmüştür. 
 Kıyı ilçesi olması dolayısıyla balıkçılık geliştirilmesi öngörülen tarım alt sektörlerinin başında gelmektedir. Balık üretiminde gerekli olan depolama alanları oluşturulması ve balık ürünlerine yönelik sanayinin teşvik edilmesi öngörülmüştür. 
 Potansiyel kil-tras alanlarında alt ölçeklerde detaylı analiz yapıldıktan sonra cevherler değerlendirilecektir. Bu potansiyelin işlenmesine yönelik ilçede doğal eşikler ve yerleşmeler dikkate alınarak inşaat, tuğla ve çimento sanayi teşvik edilecektir dedi.
AdminAdmin