İYİ PARTİ
Giriş Tarihi : 18-03-2019 15:36   Güncelleme : 18-03-2019 15:36

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-5

Araklı Haber Millet İttifakı Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez'in projelerini anlattığı röportajını bölümler halinde yayımlamaya devam ediyor. İşte Hasan Hocanın röportajının 5. bölümü.

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-5
PARLAYAN YILDIZ KARADERE
İyi Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Eğitimci Araştırmacı Yazar Sn. Hasan SUİÇMEZ ;
Sosyo Ekonomiden  Sosyo Kültürel projelere, tarımdan ulaşıma, spordan çevre sağlığına kadar birçok proje geliştirerek Araklıyı hak ettiği seviyeye ulaştırmak için gecemizi gündüzümüze katarak  bütün imkanlarımızı tam seferberlik ruhu ile daha yaşanabilir bir Araklı için Biz Hazırız. dedi.
 SUİÇMEZ; Bu projelerimizinden birisi de Araklı Bayburt yolunun tamamlanarak bu vadinin turizme kazandırılması projesidir. 
Neden doğa harikası vadimiz turizmden yeteri kadar payı alamamaktadır? 
Neden bu vadimizde bulunanan doğal güzellikler , tarihi ve kültürel miraslarımız gün yüzüne çıkarılmıyor? 
Öncelikle ;
1. Araklı Karadere-Bayburt yolunun sahil yoluna viyadükle bağlanması için bürokratik girişimler hızlandırılıp projenin ivedilikle tamamlanması sağlanacaktır.
2. Pazarcık; doğa tutkunlarının adreslerinden biri haline getirilecektir. Bu bölgede doğaya uygun konaklama ve doğa spor alanları oluşturularak “ekoturizm" açıdan İlçemize değer katması sağlanacaktır.
3. Doğa sporcuları için eski yaya yolları yeniden canlandırılacaktır. 
Ayvadere’den başlayıp Pervane, Turnalı, Erenler, Kayaiçi’nden devam edip Yağmurdere’ye ulaşan eski yaya yolu trekking (yürüyüş yolu) amaçlı olarak turizme yeniden kazandırılacaktır.
4. İlçemiz tarihi eserlerinin gün yüzüne çıkarılması için girişimlerde bulunulacak, yenileme ihtiyacı olanlar belirlenip gerekli destekler sağlanarak bu eserler turizme kazandırılacaktır. Araklının tarihi vizyonu ön plana çıkarılacaktır.
5. En büyük kazanımımız doğadır. Karadere’ye dökülen ve taşan fosseptikleri tespit ederek bu noktalarda teknolojik çözümler üretilecektir. Karadere suyu tertemiz olarak denize ulaşacaktır.
6. Organik tarım ve hayvancılık teşvik edilecektir.
7. Köylerimizde toprak analizleri yapılarak doğru ve alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve doğru tarım uygulamaları hakkında üreticilere kapsamlı eğitimlerin verilmesi sağlanacaktır.
8. Organik tarım ürünleri için Karadere vadisinde uygun yerlerde ‘’Serin Hava Depoları’’ tesis edilerek üreticilerin ürünlerin yerinde toplanması piyasaya arz edilmesi sağlanacaktır.
9. Eski yaylacılık anlayışı ve uygulamaları teşvik edilerek, yılın belirli günlerinde önemli merkez yaylarda yayla ürünleri pazarlarının kurulması sağlanacaktır.
10. Ürünün tarladan pazara, üreticiden tüketiciye kolay ulaştırılması için her türlü destek ve yapılanma hayata geçirilecektir.İlçe ekonomisini desteklemek için yöresel el sanatları ve ilçe coğrafyasına  özgü ürünlerin (peynir, ekmek,tereyağı, sepetçilik vb.) gibi ürünlerin markalaşması sağlanacaktır.
11. Modern “Mezbaha ve Hayvan Pazarı” tesisleri yapılacaktır.
12. Su rezervlerimizin tamamı yayla kaynaklarından itibaren korumaya alınacak,
gelecek kuşakların su yönetimi planlanacaktır. Mahallelerimizin temiz su kaynaklarına erişimi için alt yapısal eksiklikler giderilecektir.
13. “Köy Misafirhanesi” projesiyle, yöresel mimari özelliklere uygun misafirhanelerin tesis edilmesi ve bu yapının içerisinde muhtarlarımız ile işbirliği halinde bir “Taziye Mekânının” yapımı sağlanacaktır. Köy misafirhanesi sayesinde istedikleri zaman köylerine gelip bu misafirhanelerde kalmaları sağlanarak kültürel bağların korunması sağlanacaktır. 
14. Karadere mevkiinde uygun bir alan belirlenip rehabilite edilerek bu alanda kano, gondol gibi küçük gezi teknelerinin kullanılacağı turizm alanı tesis edilecektir. 
 
 
 
 
AdminAdmin