İYİ PARTİ
Giriş Tarihi : 13-03-2019 14:57   Güncelleme : 13-03-2019 15:03

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-2

Araklı Haber Millet İttifakı Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez'in projelerini anlattığı röportajını bölümler halinde yayımlamaya devam ediyor. İşte Hasan Hocanın röportajının ikinci bölümü.

Hasan Suiçmez Röportajı Bölüm-2

 EKOLOJİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
İyi Parti Belediye Başkan Adayı Eğitimci Araştırmacı Yazar Sn. Hasan suiçmez’den yine projelerinden birisi hakkında bilgi edindik. 
Adaylığınız Araklı’ya bir heyecan ve bir hareketlilik getirdi. Özellikle Eğitim dünyası, çeşitli Üniversiteler ile sıkı diyaloglarınız ve bürokrasi dünyasındaki iletişim gücünüz bu hareketliliğin en önemli sebebi olarak görülüyor. 

Sayın Hasan Suiçmez size göre; kendisine yeten ve dışarıya hizmet verebilen, doğal güzellikleri erişilebilir bir Araklı nasıl oluşabilir? diye sorduk.

Hasan Suiçmez
Bu vizyona hizmet edebilmek için öncelikli olarak Araklı ilçe sınırları içerisinde var olan doğal ve kültürel değerlerimizin korunması gerekmektedir.

Çevre düzeni planında ekolojik sürdürülebilirlik başlığında bölgedeki doğal kaynakları, çevre dengesi ve doğal eşikler göz önünde bulundurarak korumak, sürdürülebilirliğini sağlamak hedefleri tanımlanmış bunun için;

 Doğal ve ekolojik eşiklerin göz önünde bulundurulduğu sürdürülebilir arazi kullanım kararları geliştirmek,
 Bölgenin biyoçeşitliliğini ve endemik türleri korumak üzere ekolojik hassasiyeti olan bütün alt-bölgelerin mutlak korunmasını sağlamak, 
 İçme ve kullanma suyu kaynaklarının, su toplama havzalarının, yer üstü ve yeraltı sularının korunmasına yönelik arazi kullanım kararları geliştirmek,
 Yayla alanlarında yoğun yapılaşmanın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek,
 İlçenin tamamına hizmet edebilecek, geri dönüşüm sağlayabilecek katı atık yönetim sistemi oluşturmak, çöp depolama ve entegre tesislerinin İlçemize daha uzak ve yoğun ormanlık alanların gözden uzak bölgelerine kaydırılması için bir çalışma planı hazırlamak, 
 Denizin ekolojik dengesini tehdit eden kullanımları kısıtlamak, kıyı alanlarında koruma-kullanma dengesini oluşturmak gerekmektedir dedi.

AdminAdmin