DİĞER
Giriş Tarihi : 11-03-2019 17:03   Güncelleme : 10-11-2019 22:32

İktidar eliyle çevre felaketi

Umut Oran, Trabzon’un röntgenini çekti: Deniz çöple dolduruluyor, Araklı'da heyelan alanına çöp arıtma tesisi kuruluyor, imar katliamıyla doğal güzellikler tek tek yok ediliyor

İktidar eliyle çevre felaketi

Heyelan alanına çöp arıtma tesisi

Umut Oran'ın raporunda,'da tüm şikayetlere rağmen Araklı İlçesi'nde yapılmasına karar verilen Araklı Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi de yer aldı. Oran şunları kaydetti: “Daha önce çimento fabrikasının kalker ocağı olarak kullanılan Araklı Taşönü bölgesinde sık yaşanan heyelanlar nedeniyle üretim durma noktasına gelmiş. Bu bölgeye katı atık alanı kurulmak istenmesi, tam bir akıl tutulmasıdır. Halen heyelanların devam ettiği bölgede sarkıt ve dikitleri olan mağaralar da bulunmaktadır. Bu alan turizm açısından incelenmemiş bile.”
Çamburnu Çöp Tesisi Denizi kirletiyor
Umut Oran'ın dikkat çektiği çevre felaketlerinden biri de Çamburnu Kutlugün Düzenli Çöp Depolama Sahası oldu. Oran, “İzin alınmadan yapılan, öngörülen süreden önce yetersiz hale gelen yani açıkçası her şeyi düzensiz olan bir çöp sahası. Üstelik bölgedeki yağış miktarı hesaplanmadan tesis kurulduğu için atık su arıtması yetersiz kaldığında tüm kirli sular derin denize boşaltılmaktadır” dedi. Beşikdüzü İlçesi'nde neredeyse herkesin imar mağduru olduğunu ifade eden Oran şunları söyledi: “800 vatandaş belediyeyi dava ettive 2018 sonu itibariyle yürütmeyi durdurma kararı almayı başardılar.”

Sözcü

AdminAdmin