SAĞLIK
Giriş Tarihi : 22-02-2019 18:11   Güncelleme : 17-11-2019 17:38

Çöp Tesisi Sorulacak Mı?

Sürmene’den sonra Araklı’yı da sıkıntıya sokan çöp tesisi konusu İçişleri Bakanına sorulacak mı?

Çöp Tesisi Sorulacak Mı?

Sürmene Çamburnu’nda katı atıkların düzensiz bertaraf edilmesi ve gelişigüzel vahşi depolama yöntemlerinin uygulanması, uzun süreden beri çözülemeyen çevre sorunu olmaya devam ediyor. Trabzon'un Sürmene ilçesi Kutlular mevkiinde, deniz seviyesinden 290- 340 metre yüksekte, kıyıdan yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta oluşturulan çöp depolama alanı mavi  güzelim plajları mahvetti.
11 yıldır çöp depolanan alan, çevreye kötü kokular yayıldığını için, dünyada sarıçam ormanlarının deniz seviyesine inebildiği nadir alanlardan Çamburnu Tabiat Parkı'nın da güneyinde yer almasıyla sürekli tartışmaların odağı oluyor.

ÇAMBURNU’NDAN SONRA ARAKLI ÇÖP FELAKETİYLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Çöp tesisi kapasitesini doldurduğundan yakında kapanacak, fakat sorun birkaç kilometre batıda yer alan Araklı Taşönü mevkisin de devam edecek.

Çöplüğün Sürmene’de Tabiat Parkı'nı cehenneme çevirmesinin ardından benzer bir sorunun komşu ilçe Araklı’da yaşanacak olması bölge halkını şimdiden kara kara düşündürüyor. Her ne kadar yeni tesisin vahşi depolama alanı değil de, modern bir çöp tesisi olacağı söylense de sonucunun bölge insanına zararlı olacağı gerçeği korkutuyor.
Önümüzdeki günlerde seçim çalışmaları için Trabzon’a gelecek olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da Araklı’ya yapılacak çöp tesisi için ilçe halkına bir takım vaatler de bulunmuştu. Bölge halkı yerel seçim arifesinde bu konunun gündeme getirilmesini bekliyor.

 

 

AdminAdmin