EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-02-2019 18:39   Güncelleme : 13-02-2019 18:39

Fındıkçılar kokarcayı yok etmek için toplanıyor

Verim ve kalitede son yıllarda düşüşün yaşandığı Türk fındığı için büyük bir tehlike arz eden kahverengi kokarca ile uygulanacak yol ve yöntemler fındıkçıları meşgul ediyor.

Fındıkçılar kokarcayı yok etmek için toplanıyor

Ülkemizdeki bahçelerde yeşili bulunan, ancak ondan daha tehlikeli olan kahverengisi de başta Gürcistan olmak üzere yurt dışından ülkemize giriş yapan kokarca için yapılacak biyolojik ve ilaçlı mücadelenin finansmanını temin amacıyla yarın (14 Şubat Perşembe) Trabzon’da geniş katılımlı bir toplantı daha yapılacak. Trabzon Ticaret Borsası’nın koordinatörlüğünde ilki 26 Ocak tarihinde gerçekleştirilen ve sektörle ilgili tüm kesimlerden katılımın yapıldığı toplantıda kahverengi kokarca ile ilgili gelişmeler ele alınmıştır. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, bahçelerde çok büyük zarara yol açabilen kahverengi kokarca ile yapılacak biyolojik ve ilaçlı mücadelenin geciktirilmemesi için ikinci buluşmayı düzenlediklerini belirterek; “Fındık bölgesindeki illerde yer alan oda ve borsalar, ziraat odaları, fındık ihracatçı birlikleri, Fiskobirlik ve fındık sanayicilerin katılacağı toplantıda zararlı ile mücadelede gereken harcamaların finansmanının temini konusu ele alınacaktır. Acele etmez isek, kaybımız büyük olacaktır” dedi.

 

 

sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop vibratör vibratör vibratör sex shop" target="_blank" href="https://www.noktashop.org/sexshop-"> sex shop sex shop" target="_blank" href="https://www.seksshopistanbul.net/sexshop-"> sex shop ankara sex shop ankara sex shop antalya sex shop penis pompası penis pompası tranzon sex shop trabzon erotik shop sex shop trabzon rize sex shop sex shop rize rize erotik shop artvin sex shop sex shop artvin artvin sex shop gümüşhane sex shop gümüşhane erotik shop sex shop gümüşhane sex shop gümüşhane samsun sex shop sex shop samsun giresun sex shop sex shop giresun sex shop ordu ordu sex shop ordu erotik shop sex shop ordu sex shop
AdminAdmin