AK PARTİ
Giriş Tarihi : 18-01-2019 14:46   Güncelleme : 18-01-2019 17:44

Araklı Halkı Ak Parti’ye Genel Seçimdeki Kadar Oy Verir Mi?

31 Mart akşamı genel seçimde alınan oyun altındaki her oy Başkan Çebi’ye eksi yazılabilir.

Araklı Halkı Ak Parti’ye Genel Seçimdeki Kadar Oy Verir Mi?

Araklı yaşayanların veya ilçe dışından ilçe gündemini takip edenlerin büyük çoğunluğunun ortak fikri belediye başkanımız Sn. Recep Çebi’nin başarısız olduğu şeklindedir. İki dönemdir almış olduğu oylarında kendisinin değil, Başkan Erdoğan’ın partisinin olduğu da başka bir gerçek.
Şimdi ne olması gerekir?
31 Mart 2019 yerel seçimine yaklaşık iki buçuk ay var. Doğal olarak seçimlerde Ak Parti’ye % 80 destek veren ilçe halkının başka bir partiye destek vermesi beklenmese bile, tepkilerinin ilçe belediye başkanlığı ve il meclisi oylamasında ortaya çıkabileceği beklenebilir. Belki de bu oylamanın zarfından belediye başkanı veya encümenlerin isimleri yerine yapamadıkları hizmetlerin fotoğraflarının çıkma olasılığı bile var. Halk yıllardır kendisine hiçbir faydası olmayan siyasetçiye oy vereceğine, oyunu boş kullanabilir.
Bu nedenden dolayı Belediye Başkanımız Recep Çebi’nin ve encümen adaylarının seçim gününe kadar ilçe halkının sorunlarını yakından takip etmelerinin bir zorunluluk olduğu bir gerçektir. Genel Seçimde oyunu Ak Parti’ye verip ilçe yönetiminden memnun olmayanların bu kadar fazla olmasını ilçe yöneticilerinin görmezlikten gelmesi düşünülemez. Vatandaşı bu konuda ikna etmenin en kestirme yolu başkanın yeni dönem için sağlam bir ekip kurmasından geçiyor. Belediye encümenlerini hizmet için değil, sadece hatır veya rant amacıyla belirleme huyundan vazgeçmek gerekir.
Seçimden sonra Belediye Başkan Yardımcısının kim olacağı bugünden belli olması gerekir. Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi başkan yardımcısının sözde değil, gerçek olması lazım. Yardımcının imza yetkisinin olması, başkan olmadığında yerine karar verme yetkisine sahip olması gerekir. Araklı halkını gelecek dönem başarılı olacakları konusunda ikna edemezlerse boş oy almaktan kurtulmaları zor gözüküyor.
Sözün kısası Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sn. Recep Çebi’nin, Ak Parti’nin son seçimde ilçede aldığı %80 oyun altında alacağı her oy hanesine eksi olarak yazılacaktır.

Seyfullah Aksoy/18 Ocak 2019

AdminAdmin