MAHALLELER
Giriş Tarihi : 19-12-2018 16:37   Güncelleme : 19-12-2018 18:22

Adaylığı Bırakın, Mahallelere Bakın!

Araklı’da Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı o mu olacak bu mu olacak diye beklenirken, mahalle yolları çamurdan geçilmiyor.

Adaylığı Bırakın, Mahallelere Bakın!

Belediye televizyonlarda ve sosyal medyada ne kadar başarılı olduğu hususunda propaganda yaparken mahalleri deyim yerindeyse çamur götürüyor. Buna Değirmencik Mahallesi Orta Sokak Ortamahalle Cami ile üst yol arasındaki toprak yol en güzel örnek oluşturuyor. Yıllardır oyalama taktiği uygulayan siyasetçiler, seçimler yaklaşmasına rağmen birçok vatandaşın evinin bulunduğu, birçok mahallenin kullandığı en kestirme yolu görmezden geliyor. Sadece kuru havalarda arazi araçların kullanabileceği bu gibi yollar, önümüzdeki seçimlere doğru ilçede siyaset yapanların başını ağrıtacağına benziyor.
Her seçimde Araklı’da  %70 veya 80 oy oranına sahip Ak Parti oyları anlaşılıyor ki birilerinin iştahını kabartıyor. Aday olunca belediye başkanlığını çantada keklik zanneden birçok kişi bu partiden aday adayı olmuş durumda. Fakat hiçbir adayın mahallelerin sorunlarıyla ilgili bir projesi olduğunu duymadım. Hangisi göçü önlemeyi, Araklı’ya istihdam sağlayacak veya nüfusunu 100 bine çıkaracak bir söz verebiliyor. Galiba hiçbiri…
Buna gerek bile duymuyorlar. Neden duysunlar ki? Anlaşılan çamurdan geçilmeyen yollar, yolu olmayan mahalleler, akmayan sular ve her türlü pis işin rahatça verildiği bir ilçede vatandaş iktidar partisine rekor oy veriyorsa sadece bir sansı denemek yeterli zannediyorlar.
Başkan Erdoğan İstanbul’da bir konuşmasında " Ülkemizin pek çok yerindeki belediyelerde yaptığımız hizmetler, milletimiz tarafından takdirle, beğeniyle karşılanmıştır. Yıllarca çöpe, çamura, hava kirliliğine düzensizliğe, kaçak yapılaşmaya ve altyapısızlığa mahkum edilen ilçelerimiz, şehirlerimiz bu kadrolar tarafından hak ettikleri hizmetlere inşallah kavuşturuldu, kavuşturuluyor." ifadelerini kullanıyor.
Peki Başkan Erdoğan’ın bu söylemiyle, Araklı’daki bu durum çelişmiyor mu? İnanın Güneydoğu’da olduğu gibi geçtiğimiz dönem Araklı’ya kayyum atanmış olsaydı, ilçedeki bu sorunlar yaşanmamış olacaktı. İktidar partisi mensubu olmasına rağmen Araklı’nın son 8 senesi boşa harcanmıştır. Mevcut aday veya aday adayları ile de gelecek 4 senesi boşa geçmeye adaydır.

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/19.12.2018

AdminAdmin