SİYASET
Giriş Tarihi : 25-10-2018 18:27   Güncelleme : 25-10-2018 18:34

Araklı Belediye Başkanı Başarılı Mı?

Mart 2019 sonunda yapılacak yerel seçimlerden sonra Araklı ilçemizde yeni bir dönem başlayacak. Mevcut belediye başkanımız Sayın Recep Çebi, geçen iki döneminde başarılı olduğunu söylese de vatandaş nazarında bu başarının varlığı tartışılıyor.

Araklı Belediye Başkanı Başarılı Mı?

Vatandaşa göre; özellikle yeni mahalle olan köyler ilçeye verilen imkanlardan yeterince yararlanamıyor. Başkan her konuşmasında 50 yeni mahalleden iftiharla söz ediyor. Fakat çok mahalle demek aslında sorunlarında aynı şekilde çoğalması anlamı taşıyor. Örneğin: belediye personeli çoğalan bu mahallerin sorunlarını çözecek yeterlilikte mi?

Aslında her ne kadar Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle Araklı’da ücra köşelerdeki köyler mahalle statüsü kazansa bile, belediye ilçe merkezine hizmet vermekte bile zorlanıyor. Araklı Belediyesine göre; mahalle olan köyler sadece oy deposu olmaktan öteye başka bir işe yaramıyor.

 Belediye İmar Müdürlüğünde şahit olduğum bir olay bunun en basit örneğidir. Yeni mahalle olan bir köyden şikayete gelen bir vatandaş; başka birisinin arazisi üzerine ev yaptığını söylüyor. Savcılığa konu hakkında şikayetini bildirdiğini belirtiyor. Bütün işlemlerinin tamam olduğunu izah ediyor. İmarda görevli olan memur haklı olduğunu da kabul ediyor ama “elimizde kolluk kuvvetimiz mi var ki gidip arazine ev yapan adamı engelleyelim?” şeklinde bir yanıt vererek, vatandaşı başından savıyor.

 Başka bir mesele de belediyede yapılan işlemlerin aynı gün sona ermeyişi. O gün yapılan işlemler akşam Belediye Başkanının imzalaması için bekletiliyor. Basit bir işlem için vatandaşa bugün git yarın gel deniliyor. Belki de o vatandaş 40-50 km uzaklıkta bulunan bir mahalleden geliyor. Araklı Belediye Başkanı neden hiçbir zaman makamında olamıyor? Neden imza yetkisi olan ve sürekli belediyede duran bir yardımcısı yok? Vezneden para yatırıyorsun yatırdığın miktar eline verilen dekontta gözükmüyor. Sorunca yazıcı arızalı, sen onu götür işlem yaptığın yerdeki memura ver sorun çıkmaz deniliyor. Gerçekten de boş dekontu alan memur neden boş demiyor alıp dosyaya koyuyor. İnsan acaba koskoca belediyede sağlam bir yazıcı alacak para yok mu diye düşünmekten de edemiyor!

Araklı Bayburt Tüneli Bayburtluların gayretiyle bitirilmiş. Gerçekten çift tüplü güzel bir tünel olmuş fakat hem Aydıntepe hem de Araklı yönünde yollar yetersiz. Kocaman petrol tankerleri ve tırlar bu yolu kullanıyor. Özellikle Pazarcık- Kaşıkçı arasında yollar bazı yerlerde yan yana iki aracın geçemeyeceği darlıkta. Dikkatsiz sürücüler çoğu zaman kazaların yaşanmasına sebep oluyor. Devlet onca masraf ederek Salmangas mevkiine bu tüneli yaptığı halde, Araklı_ Bayburt yolunun ihalesinin bile henüz yapılmamış olması acaba kimlerin beceriksizliği?

Araklı sahilinde bir türlü bitemeyen bir çalışma hala devam ediyor. Viyadüklerin altına yapılan otopark ve devamındaki sahil uzaktan güzel gözüküyor. Fakat halkımızın sahilde otururken bıraktığı çöpler nedeniyle iğrenç bir görüntü meydana çıkıyor.

Kalecik’de Arakale ismi verilen yer güzel olmuş ama Araklı halkından kaç kişi o tesisi kullanabilir? Zaten çoğu zor geçinen ilçe halkına değil, zenginlere hizmet veren bir yer olmuş.

 “Aşkım sana öylesine derin ki, Araklı- Kaşıkçı yolu gibi hiç bitmeyecek” Sosyal Medyada son günlerde moda olan bu deyim aslında 3. Dönemine gelen Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye bir mesaj gibi. Bitmeyen yol ilçe halkı tam eylem kararı alınca, eylem günü gelmeden bitirildi. Demek ki isteyince bitiriliyormuş? Bu öne sürülen mazeretlerin ne kadar geçersiz olduğunun ispatı gibi.

Araklı Merkezde bayanlar için yapılan sosyal tesis için başkan ne kadar takdir alıyorsa, çöp sorununu içinde o kadar eleştiri alıyor. Vatandaş ne olursa olsun başkan Çebi’nin masaya yumruğunu vurmasını bekliyordu. Vatandaş bu konuda başkanın dik duramadığını, Çamburnu’nda yaşanan çevre felaketin bir benzerinin ilçeyi beklediğini belirtiyor.

Sonuçta Araklı İlçesinde yaşayanların büyük çoğunluğu Araklı Belediye Başkanının başarısız olduğu görüşünde. 8 yılda yığılan sorunların yeni bir yüzle azalacağını düşünüyor. Bu nedenle gelecek dönem kazananın Araklı olmasını istiyorlar.

Seyfullah Aksoy/Araklı Haber/25.10.2018

AdminAdmin