GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-10-2018 20:21   Güncelleme : 27-08-2019 15:24

Sarkıt Ve Dikit Mağaralarına Çöp Teisisi!

Araklı Taşönü’ne kurulacak çöp tesisinin sarkıt ve dikitlerin olduğu doğal mağaralarının üzerine yapılacağı ortaya çıktı.

Sarkıt Ve Dikit Mağaralarına Çöp Teisisi!

Araklı Taşönü’nde eski bir taş ocağı ve çimento fabrikası alanına kurulması planlanan katı atıktan enerji üretilecek tesise karşı çıkan yöre halkının tepkileri sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde geçtiğimiz günlerde yapılan oylama sonucu alınan kararla 243 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste, Trabzon, Rize ve ilçelerinden tırlarla taşınacak katık atıklar bertaraf edilerek enerji üretilecek. Bölgedeki 7 köyün ortasında bulunan alanda çöp depolanacağını belirten ilçe sakinlerinin projeye karşı tepkileri sürüyor. Yapılacak tesis yerleşim ve heyelan alanı olan bir araziye kurulacak. İşin en vahim yönü ise doğal mağaralar ve yer altı sularının bulunduğu bir turizm alanının tam üzerine kurulacak böyle bir tesis çevredeki akarsular ve doğa dikkate alındığında bir felakete yol açabilir.

TURİZME KAZANDIRILMASI GEREKEN BİR YERDE NEDEN ÇÖP TESİSİ YAPILIYOR?

Mersin, Tokat, Kırklareli, Bursa, Antalya ve Gümüşhane de bu şekilde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu mağaralar turizme kazandırılmış ve her yıl binlerce turist buraları ziyaret ediyor. Aynı özelliği taşıyan Araklı Taşönü mağaralarının üzerine çöp tesisi yapmak galiba 3. Dünya ülkelerinin başaracağı bir şey olmalıdır. İşin en ilginç yanı ise daha önce vazgeçilen Araklı Turub’un da bir turizm alanı olmasıydı. Bugünlerde ATV’de gösterilen “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin birçok sahnesi orada çekiliyor.
Araklı Taşönü sarkıt ve dikit mağaralarının üzerine çöp tesisi yapılması için onay vermek, en basit deyimle bu işi yapanların bulundukları il, ilçe veya ülkeye ihanet etmesi demek olduğu söylenebilir.
 Neden Araklı ilçemize bir turizm tesisi veya bir fabrika değil de çöp tesisi yapılmak isteniyor? İşte bunun cevabını vermesi gerekenler, şimdi ise 3. dönem ilçeyi nasıl yönetirim derdine düşmüş durumdadır. Araklı’ya verilmek istenen her pis işin sebebi ilçeyi yöneten basiretsiz yöneticilerdir

Aksaray

AdminAdmin