SİYASET
Giriş Tarihi : 17-10-2018 16:51   Güncelleme : 10-11-2019 22:40

2019’da Araklı’nın Belediye Başkanı Kim Olacak?

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 6 ay kala Araklı Belediye Başkanlığı için adaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

2019’da Araklı’nın Belediye Başkanı Kim Olacak?

En büyük adaylık rekabetinin yaşanacağı parti ise Ak Parti. Adaylık yarışında en başta Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yer alıyor. Ak Parti’nin aday adayları arasında Recep Çebi’den sonra en güçlü aday adayı olarak ilçenin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi avcılar Mehmet Öztürk gösteriliyor. Ortahısar Belediye Başkan vekili Selahattin Çebi, Genç Araklı Derneği Başkanı Miktad Çebi, İş adamı Tahir Çebi, Hasan Çebi ve Hamit Baycan, Ak Partinin bilinen aday adaylarından.

Ak Parti’den sonra ilçenin en güçlü partisi Saadet Partisinin adayının tekrar eski belediye başkanı Ümit Çebi, İyi Parti’nin Baki Malkoçoğlu ve CHP’nin adayının Adnan Beşir olması bekleniyor. İlçede MHP’nin kimi aday göstereceği ise henüz bilinmiyor.

2019 Yerel seçimlerinden sonra Ak Parti’den aday bakırköy gösterilenin belediye başkanı olacağına kesin gözüyle bakılsa bile, partilerin adaylarının gösterilmesinden sonra başka ittifaklarında olması beklenebilir.

Haber: Seyfullah Aksoy/ Araklı Haber/17.10.2018

 

AdminAdmin