23 Mayıs 2012 Çarşamba 06:14  Karadeniz Tv'de Turup Sorunu Konuşuldu 01:15  Engellilerin gecesi engelsiz oldu 13:06  Başkan Gümrükçüoğlu’ndan ışıklandırma müjdesi 12:54  Turup Sorunu Bu Akşam KTV'de 12:17  Erdem Sürmen Bakan Danışmanı 12:10  Mehmet Öztürk Yazdı 'Adalet' 11:47  Trabzon İçin Müthiş Bir Tanıtım Filmi! 17:48  Trabzon'a Büyük Şehir Şoku! 15:30  Trabzon Belediyesi’nden Gençlik Şöleni 12:36  Araklı Çöplük Olmasın! 12:13  
 Çok Okunanlar
  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
 Çok Yorumlananlar
  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
Uçurtmalar Turup İçin Uçtu


www.araklihaber.net

EŞİNİ DÖVEN ADAMA İŞ!

Eşini Döven Adama İş!
Araklı'da eşini döverek yaraladığı gerekçesiyle 5 aylık hapis cezasına çarptıralan adama bu ceza iş imkanı sağladı.

Trabzon'un Araklı ilçesinde, eşini döverek yaraladığı gerekçesiyle çarptırıldığı 5 aylık hapis cezasını Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde çaycılık ve temizlik yaparak çeken İsmail Şahin, kurum yetkililerinin beğenisini kazanınca cezasının ardından işe alındı.

İlçenin Merkez Mahallesi'nde oturan 7 çocuk sahibi İsmail (56) ve Fatma Şahin (53) çifti, bir süre önce ilçedeki polis merkezi önünde tartıştı. Bu sırada İsmail Şahin eşine tokat attı. Polislerin müdahale ettiği olayın ardından İsmail Şahin hakkında Araklı Sulh Ceza Mahkemesinde eşini döverek, kasten yaraladığı gerekçesiyle dava açıldı.

Yargılama sonunda Şahin'e verilen 5 ay hapis cezası, ceza miktarı, sanığın sosyal ve ekonomik durumu göz önünde bulundurularak Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında bir kamu kurumunda ücretsiz çalışma cezasına dönüştürüldü.

İsmail Şahin, Yargıtayın kararı onamasından sonra Araklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 5 ay süreyle ücretsiz çaycılık ve temizlik yaparak cezasını tamamladı. Bu sırada kurum yetkilileri ile çalışanlarının beğenisini kazanan Şahin, cezasının ardından aynı kurumda sigortalı ve maaşlı olarak işe alındı.

Yaklaşık 8 aydır bu kurumda çaycılık ve temizlik yaparak geçimini sağlayan İsmail Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedikodular nedeniyle tartıştığı eşini dövdüğü için kendisine verilen cezayı Araklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde çalışarak çektiğini ardından da iş bulmak için İstanbul'a gitmeye karar verdiğini belirtti.

Bu sırada kurum yetkililerinin talebiyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde maaşlı olarak işe başladığını dile getiren Şahin, ''Yaklaşık 3-4 yıldır işsizdim, bu ceza benim için ödül oldu. Artık iş sahibiyim ve ailemi geçindirebiliyorum. Çaycılık, temizlik yapıyorum, kaloriferin yakılmasına yardımcı oluyorum'' dedi.

-''Bir daha eşimi dövmem''-

İsmail Şahin, cezanın kendisine ders olduğunu, eşini bir daha dövmeyeceğini dile getirerek, ''Hatalı olan bendim. Çalışmamdan eşim de çocuklarımda memnun. Şimdi evimde huzursuzluk yok'' diye konuştu.

Denetimli Serbestlik Uygulamasının faydalı olduğunu söyleyen Şahin, ''Ceza alan insanların topluma kazandırılması lazım. Bunda ceza alanların tutumu da önemli. Çalıştıkları kurumda insanlara saygı gösterip, onların sevgisini kazanmalılar. Ben de öyle yaptım. Ceza olmasaydı belkide halen işsizdim, şimdi kafam rahat'' dedi.

-Görevini iyi yaptığı için işe alındı-

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Selçuk ise kurumlarında 5 kadrolu personel ile yaklaşık 40 usta öğreticinin görev yaptığını belirtti. Cezası nedeniyle kurumlarında bir süre ücretsiz çalışan Şahin'i, görevini iyi yaptığı için işe aldıklarını vurgulayan Selçuk, ''Cezasının ardından 8 aydır burada temizlik, çay dağıtımı, kaloriferin yakılması gibi birçok konuda bize yardımcı oluyor. Maaşı ve sigortası ödeniyor, bir ay sonra kadrolu olacak'' dedi.

Denetimli Serbestlik Uygulamasının faydalarına işaret eden Selçuk, ''Ceza alan insanların sosyal çevre içinde değiştiğini gördük. İsmail Beyin bize uyum sağlaması çok kolay oldu. Olumsuz bir ortamda olsaydı oraya ayak uyduracaktı. Bu nedenle uygulama faydalı'' diye konuştu.

Kaynak:haberci50

12:17:00
2012-02-10
Bu haber 659  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.8170 1.8258
Euro 2.3205 2.3317
  Hava Durumu
TRABZON
ISTANBUL
ANKARA
IZMIR
BURSA
KOCAELI
 Videolu Haberler
  Araklı Çöplük Olmasın!
Araklı Çöplük Olmasın! Uçurtmalar Turup İçin Uçtu  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
Kene Alarmı!  Kene Alarmı!
Halk Otobüsleri Araklı'da Rahatsız Ediliyor  Halk Otobüsleri Araklı'da Rahatsız Ediliyor
Turup Sorunu Başbakan'a Anlatılacakmı?  Turup Sorunu Başbakan'a Anlatılacakmı?
Kaymakam El Attı Su Sorunu Bitti!  Kaymakam El Attı Su Sorunu Bitti!
Somali değil (Zavzaga)Yoncalı!  Somali değil (Zavzaga)Yoncalı!
Araklı’lı Öğrenciler Birinci oldu  Araklı’lı Öğrenciler Birinci oldu
Araklı-Turup Çöplük Olmasın Platformu Kuruldu  Araklı-Turup Çöplük Olmasın Platformu Kuruldu
Araklılılar Derneği Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı  Araklılılar Derneği Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı
Yeni Bir Yaşama Başlamanın En İyi Yolları Hürriyet Emlak Gazetesi'nde!  Yeni Bir Yaşama Başlamanın En İyi Yolları Hürriyet Emlak Gazetesi'nde!

Yazarlarımız
Mehmet Öztürk Mehmet Öztürk
Adalet
Hasan Suiçmez Hasan Suiçmez
Karadere Günleri-1
Faruk Çebi Faruk Çebi
ARAKLI TURP MEVKİİNDEKİ “ORMAN”
Seyfullah Aksoy Seyfullah Aksoy
Turup Mevkii Muamması!
Yusuf Bektaş Yusuf Bektaş
Araklıyı Aşağılayanlar
İbrahim Kanlı İbrahim Kanlı
Turup İçin Son Söz Araklı Halkının
Hüseyin Alemdar Hüseyin Alemdar
HAYATTA BEN EN ÇOK ANNEMİ SEVDİM!
Kahraman Alpak Kahraman Alpak
Zaman Sınırlı
Celaleddin Baba Celaleddin Baba
Hazırım
Mustafa Aksoy Mustafa  Aksoy
ARAKLI SİYASET MEYDANI
İlyas Danışmaz İlyas Danışmaz
ELİ ÖPÜLESİ ANNELER
Mehmet Karakuş Mehmet Karakuş
Çok Yakında Araklı Haber'de
Anket
Araklı'da Aşayış Sorunu Var Mı?
Evet Var
Hayır Yok
Tüm Anketler >>

Dış Haber Servisi   |   Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Yüksel Aksoy