Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Yoncalı köyünde çıkan orman yangınında yüzlerce dekar orman arazisi zarar görürken, bir evde yanarak kül oldu.
Araklı'ya bağlı Yoncalı köyünde çıkan orman yangınında 1 ev tamaman yanarak kül olurken, 100 dönüm orman arazisi büyük zarar gördü. Önceki gün akşam saatlerinde sebebi belirlenemeyen bir nedenle çıkan örtü yangını neredeyse Yoncalı köyünü yok ediyordu. Yangın sırasında köy halkı büyük bir panik yaşadı. Araklı itfaiyesi, çevre ilçelerden gelen ekipler ve askerler yangını söndürmek için sabaha kadar yangına müdahale etti.
Gece geç saatlerde yangın sahasına gelen Araklı kaymakamı Avni Kula, yetkililerden bilgi alarak, olay yerinde incelemelerde bulundu.
Her yıl oldugu gibi bu yılda örtü yangının çıkarılması sonucu ormanlık alanlar ve İstanbul'da oturan bir ailenin evi tamamen yanarak kül oldu.
SORUMLULAR KİM
Araklı Yoncalı köyü muhtarı Kenan Kınalı yaptığı açıklamada, "çıkan yangın sonucu köyümüzde bir ev tamamen yandı, 3 evde yapılan müdahale sonucu son anda yanmaktan kurtuldu. Binlerce dekar ormanlık ve yeşil alan yanarak kül oldu" dedi. Arazilerinin orman arazisi olarak kadostrada yazıldıgını iddia eden kişi yada kişilerin bu olaya sebeb oldugunu belirten muhtar Kenan Kınalı "köyümüzde çıkan yangında Zeki Genç'e ait evi malesef yanmaktan kurtaramadık, ev tamamen yandı. 3 evide yanmaktan son anda kurtardık. Bu yangını çıkaranlar adalet önüne çıkıp hesap verecekler. Neredeyse köy yanıyordu, ellerimde yanık izleri oluştu. Bunu yapanlar insan olamaz diyerek" olaya tepki gösterdi.
Jandarma ekipleri yangınla ilgili geniş soruşturma başlattı.
İbrahim KANLI - Araklı, 23.12.2011