Trabzonsporlular, İstanbul Belediyespor maçı için yola çıkan ve İzmit'te geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden bordo mavili taraftarlar için ağlıyor
Kocaeli'de kontrolden çıkan otomobolin tünel duvarına çarpması sonucu meydana gelen kazada, ikisi üniversite öğrencisi 4 kişi yaşamını yitirdi. Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin bugün oynanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Trabzonspor arasındaki maçı seyretmek amacıyla İstanbul'a gitmek için yola çıktıkları öğrenildi.
Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında D 100 karayolu Seka Tüneli'nde meydana geldi. İzmit'ten İstanbul yönüne giden 35 yaşındaki Murat Akçelik yönetimindeki 41 KF 298 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak tünel duvarına çarptı. Ortalığın kan gölüne döndüğü kazada araç sürücüsü Murat Akçelik, kardeşi 28 yaşındaki Tuğba Akçelik ile Kocaeli Üniversitesi Halklar İlişkiler Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Araklılı Mehmet Erdoğan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Sürmeneli Zeynep Mehmetoğlu yaşamını yitirdi.
TRABZONSPOR İBB MAÇINA GİDİYORLARDI
Kazada yaşamını yitiren ikisi kardeş, 4 kişinin bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan stanbul Büyükşehir Belediyespor ile Trabzonspor arasındaki maçı seyretmek amacıyla İstanbul'a gittikleri öne sürüldü.
Kazanın ardından olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, cesetleri araç içerisinden güçlükle çıkarabilidi. Cesetler, Seka Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.
İzmit'ten Derince yönüne giden Murat Akçelik (35) yönetimindeki 41 FK 298 plakalı otomobil, Seka Büyük Tüneli'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye kısa sürede çok sayıda polis ekibi ile itfaiye ve ambulans araçları gitti. Hurdaya dönen araç içerisinden güçlükle çıkarılan 4 gencin de yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. Gençlerin cenazeleri otopsi için SEKA Devlet Hastanesi Morguna Kaldırıldı. Olay yerinde parçalanan ve kullanılamaz hale gelen araç ise Büyük Körfez Oto Kurtarıcı'ya çekildi. Olayı sabah saatlerinde öğrenen Akçelik ailesinin yakınları hastaneye akın etti. Çalışma arkadaşları ve ölen abi ile kardeşin akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Körfez İlçesi Hereke mevkiinde ikamet eden öğrencilerin ise ailelerine ulaşıldığı öğrenildi. Polis kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, Akçelik ailesinin yakınları cenazelerin adli işlemler yetişirse İkindi Namazı sonrası Körfez Mezarlığı'nda toprağa verileceğini belirtti. Polis kazayla ilgili soruşturması sürüyor.
Trabzonspor kulübü, İstanbul Belediyespor maçı için yola çıkan ve İzmit'te geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden bordo mavili taraftarlar için internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yaptı.
Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Takımımızın Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı müsabakayı izlemek için İstanbul'a giderken İzmit'te geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren taraftarlarımız Murat Akçelik, kardeşi Tuğba Akçelik, Mehmet Erdoğan ve Zeynep Mehmetoğlu'na Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun" ifadelerine yer verildi.
