Araklı belediye başkanı Recep Çebi, 2012 yılı öncesi projelerini Karadeniz Gazetesi temsilcisi İbrahim Kanlı'ya anlattı.
ARAKLI MARKA BİR İLÇE OLACAK
Araklı'nın köyleriyle birlikte nüfusunun artmasıyla sosyal bir patlama yaşadıklarını belirten Çebi, ilçede son yılların en iyi yatırımları yapılmakta, ilçedeki hayırseverlerimizin katkısıyla ilçemize 3 okul, bir hastane, bir gençlik merkezi yapılmasına vesile olduk.
SAHİL YOLU ARAKLI'YA HAYAT VERECEK
Araklı ilçesinin sahil yolu ile beraber artan trafik sorunu aza indi. Esnafımızda, iş yeri önlerine yapılan gereksiz parklardan kurtuldu, esnafımızın magduriyet giderildi.
GENÇLİK İŞ İSTİYOR
Çebi, "En büyük sorunumuz issizlik tabii. Her gün yüzlerce insan ziyaretimize geliyor. Her aileden mutlak bir kişi işsiz, çözüm yolu arıyoruz. Organize sanayi bölgemiz yok. Üretime dayalı sisteme gecmek issizliği azaltacaktır. Benim gencim mecburen gurbete gidiyor. Araklı gençlik merkezini kurduk, ancak gençliğin önce iş aş sıkıntısı var" dedi.
HAYIRSEVER İŞ ADAMLARIMIZA VEFA BORCUMUZ VAR.
Araklı belediye başkanı Recep Çebi, "Araklı'ya yaptıkları yatırımlarla insanımıza ekmek kapısı açan Arslantürk, Çelebipen, Dogupen, Artaş gibi sanayi kuruluşlarının yanı sıra ilçemizde özel çay fabrikası önemli bir istihdam sağlamakta. İş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Araklı'nın hayırsverleri de, yaptıkları yatırımlarla insanımıza yatırım yapıyorlar. Özellikle Hamit Özdağ' ın 2 okul, Bayram Halil'in 150 yataklı devlet hastanesi, Saffet Çebi'nin 3 milyon tl lik bir liseyi ilçemize kazandırması son derece önemlidir" dedi.
Haber: İbrahim Kanlı - Araklı Trabzon