22 Mayıs 2012 Salı 07:21  Trabzon İçin Müthiş Bir Tanıtım Filmi! 17:48  Trabzon'a Büyük Şehir Şoku! 15:30  Trabzon Belediyesi’nden Gençlik Şöleni 12:36  Araklı Çöplük Olmasın! 12:13  İnekler Denizde Yıkandı, Yayla Göçü Başladı 22:37  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu 19:33  Chp İl Başkanı Yavuz Karan Güven Tazeledi 19:14  Tabakhane ve Pazakapı Kentsel Dönüşümlerinde kamulaştırmalar son sürat 17:13  Hasan Suiçmez Yazdı Karadere Günleri 16:33  Kayıp Araniyor! 19:57  
 Çok Okunanlar
  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
 Çok Yorumlananlar
  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
Uçurtmalar Turup İçin Uçtu


www.araklihaber.net

CHP ERENLER TEŞKİLATINDA KONUŞULANLAR

CHP Erenler Teşkilatında konuşulanlar
M.Kemal Ayçiçek çay içmek için gittiği Araklı-Erenler Chp teşkilatınında halkın neler konuştuğunu yazmış.
Olabildiğince siyasetten uzak yazılar yazmaya özen gösteriyorum. Sözüne itibar ettiğim dostlarım, “boş ver, sen siyaset yazma” derler, ben bunları dikkate alıyorum. Zaten bunun farkındalar da ama öyle zamanlar oluyor ki, yazılmadan geçilemeyecek sohbetlerimiz de oluyor. Nitekim, tüm bu seçim atmosferini hep birlikte aynı toplumla yaşıyoruz. Kimileri, bir kentin kız erkek demeden, yediden yetmişine, varan bir sevdasını, kalkıp siyasete alet ederek, “ucuz politika” yolunu seçerken, yazı yazan bir insan ister istemez işin içinde buluveriyor kendini.
Araklı’da karadere vadisinde, çay içmeye bir yer aradım. Şöyle vatandaşların bulunduğu bir kahve, bir çay ocağı fark etmezdi, fakat nerde bulabilirim bunu bilmiyordum. Önceleri Bifara, şimdiki adıyla Merkez köy’de bulabilirim diye umut ettim, girdim yola. Bifara hanları vardı eskilerde, tarihi bir köprüsü vardı, yolun her iki yakasında da kahvehaneler vardı o zamanlar. Belki yine vardır diye umutla gittim ama yoktu. Sadece Ramazan’da açık olan bir yer varmış ama orası da kapalı tabi. Çok özel bir çay değildi aradığım, sıradan bir yer olsun, vatandaşlar bulunsun, ve o vatandaşların gündemleri nedir diye onları dinleyeyim, çay bahanem olsundu tüm amacım. Bana Erenler’i önerdiler. Eski adıyla zimladeresi diye bilinen yine eskiden hanları olan bir yer. Karadere vadisine giren herkesin rahatlıkla bildiği bir yer burası.
Üç- beş dükkanın bulunduğu, dereye nazır bir balkonu bulunan pirzolacısı bulunan ve az daha yukarısında da belediye binası ve camii ve kur’an kursu bulunan bir yer. Burası Araklı’nın en güzel köylerinden birinin, Kestanelik köyünün de hemen altında olan yer. Altı dükkan, üstü de CHP’nin belde teşkilatı yazılı kıraathanenin balkonuna geçtim. Kahvehanenin içinde üç masada kağıt oyunları vardı. Balkonda da 4 kişi oturuyordu. Yol boyunca Saadet Partisi’nin flamaları, belli bir düzenle asılmıştı ama Zimla deresine varınca CHP ve Ak parti flamaları gözüküyor sadece. Yoldan geçen Has Partili bir seçim aracının anonsları oldu. Bir çay, ardından bir daha derken  balkonda oturanların sohbetine kulak veriyorum. Zaman zaman bana “tanımadık” der gibi bakıyorlar ama, ben anlamazdan geliyorum. CHP belde teşkilatında ne konuşulur, oradaki insanların gündemi nedir.dinliyorum sadece..
Çok konuşan birisi var, Trabzonspor’un Şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırmasının ardından ortaya atılan AK Parti aleyhindeki tartışmalardan söz ediyor. Bir ara diyor ki, “Adam geldi (başbakan Erdoğan’ın Trabzon konuşmasını kastediyor) bir konuştu, bizimkilerin tezi çöktü. Öyle ya, Rizespor, Spor Toto ligine çıkamamış, Kasımpaşaspor düşmüş ligden, öyle bir durumda hiç tutar mı sizin teziniz. Neymiş, Trabzonspor şampiyon olmasaymış, bunu kullanacakmışız, nasıl sus pus oldular. Tutmadı bu iş, yanlış yaptı bizimkiler. Nasıl düşünmezler, Kasımpaşa’yı Rize’yi..yani bu tezi işlerken, gündem yaparken bunlar hesap edilmez mi. Ne oldu, işte adam bir konuştu, herkes sustu. Ben onu bunu bilmem bu işin sorumlusu bana göre bizim başkandır, Sadri Şener’dir  bence”.. sohbet içindeki diğerleri de bu fikre itiraz etmiyorlar.
Bir diğeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güneydoğu’ya gitmesinin ardından İzmir başta olmak üzere Ege ve Akdeniz’de oy kaybettiklerini söylüyor ama genelde oylarının artacağını söylüyor. AK Parti’nin yüzde 48’lerde olduğunu ama CHP’nin de yüzde 28’in üzerinde olacağını söylerken, yapılan hizmetlerden söz ediyor. Burada dayanamıyorum, tekrar bakıyorum balkonun hemen üzerinde asılı tabelaya, yanlış mı okudum diye ama yok, “CHP Belde Teşkilatı” yazıyor.  Benim bu sohbeti yazı konusu yapacağımı düşünebilseler belki böyle sohbetleri olmazdı ama yanımda ne bir fotoğraf makinem ne de yazar olduğumu belli edici bir işaret taşımıyordum. Hem sonra sohbet ortamlarına “ben gazeteciyim” diye oturan tiplerden hiç olmadım, hep bir sade vatandaş olmayı yeğledim. Eğer tanışmamız gerekiyorsa da bunu oradan ayrılırken o da sorarlarsa yapıyorum.
Sohbet devam ediyor, bu kez karadere üzerinde yapılan  HES’lerden söz ediyorlar. Yararı ve zararını konuşurlarken, inşaatlar yöre insanlarının iş imkanı bulduğundan, buralarda çalışan insanların daha önce bindiği otomobillerin modelinden şimdi bindikleri otomobilin fiyatına kadar her şeyi söyleyebiliyorlar isim isim. “Taşören firmalar yapıyor ama hangi şirket, hangi HES’i yapıyor onu bilmiyoruz. Bize zararı da enerji nakil hatlarının yerleşim yerleri üzerinden geçmiş olması şimdilik” diye belirtiyorlar.
Bir diğeri, askerde bir subay evinde nöbetçi olduğundan, subay eşinin ayakkabılarını silmesinden ve yediği dayaklardan söz ederken, “ben burada doğmuşum, annem sığırını sağmış beni büyütmüş, askere göndermiş ben gidip orada dayak yiyorum. Hem de yok yere az dayak yemedim, buna o insanların ne hakkı vardı? Az çektirmediler bize. Rüşvetten bıkmıştık mesela, doktorlardan, imamdan tut, savcısından, okul müdürüne rüşvet vermediğimiz yer yoktu” derken, bir diğeri de “hala yok mu” diye laf atıyor ona. Diğeri tamamlıyor, “ama eskisi kadar değil artık, adam bir kravat takıyor, ya da bir üniforma giyiyor, bize hemen tepeden bakmaya başlıyor. En yakından tanıdığımız belediye başkanı, biz seçiyoruz, oy veriyoruz adam sonra yolda bile artık tarafımıza bakmıyor. ‘adam oldum” havasına giriyor, böyle şey olur mu? Ya seni ben seçtim, ben oy verdim, sen kimsin ki bana tepeden bakmaya başlıyorsun? O kravat, adamı adam yapmaz, o kravatın altında adam olması lazım” diyor.
Dört bardak çay içiyorum, tabi not almadan. konuşulanları hafızama kaydediyorum, tam kalkmak üzereyken, nereli olduğumu, neden orada bulunduğumu soruyorlar. Köyümü söylüyorum, hepsi de biliyorlar zaten, “çay içmeye geldim” diyorum, “garipsiyorlar” ama yine de “yazarım” demiyorum. Balkon dar, sadece birer sandalye dizilebilecek kadar, seyirlik balkon yani. Önümüzden Karadere’nin köpürmüş sularının gürül gürül akıyor. Üç genç, ellerinde bir olta ile dere kenarına iniyorlar ama balık tutup tutmadıklarını görmüyorum. Derede balık var mıdır diye soruyorum, “belki” diyor sağ yanımda oturan ardından da , “eskiden daha çok vardı ama şimdiler de o eski bereket kalmadı tabi” diyor. Seçime tam bir hafta kalmışken, Vedalaşıp ayrılıyorum CHP’nin Erenler Belde teşkilatından.
M.Kemal Ayçiçek
15:57:00
2011-06-06
Bu haber 1299  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.8207 1.8295
Euro 2.3249 2.3361
  Hava Durumu
TRABZON
ISTANBUL
ANKARA
IZMIR
BURSA
KOCAELI
 Videolu Haberler
  Araklı Çöplük Olmasın!
Araklı Çöplük Olmasın! Uçurtmalar Turup İçin Uçtu  Uçurtmalar Turup İçin Uçtu
Kene Alarmı!  Kene Alarmı!
Halk Otobüsleri Araklı'da Rahatsız Ediliyor  Halk Otobüsleri Araklı'da Rahatsız Ediliyor
Turup Sorunu Başbakan'a Anlatılacakmı?  Turup Sorunu Başbakan'a Anlatılacakmı?
Kaymakam El Attı Su Sorunu Bitti!  Kaymakam El Attı Su Sorunu Bitti!
Somali değil (Zavzaga)Yoncalı!  Somali değil (Zavzaga)Yoncalı!
Araklı’lı Öğrenciler Birinci oldu  Araklı’lı Öğrenciler Birinci oldu
Araklı-Turup Çöplük Olmasın Platformu Kuruldu  Araklı-Turup Çöplük Olmasın Platformu Kuruldu
Araklılılar Derneği Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı  Araklılılar Derneği Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı
Yeni Bir Yaşama Başlamanın En İyi Yolları Hürriyet Emlak Gazetesi'nde!  Yeni Bir Yaşama Başlamanın En İyi Yolları Hürriyet Emlak Gazetesi'nde!

Yazarlarımız
Mehmet Öztürk Mehmet Öztürk
Adalet
Hasan Suiçmez Hasan Suiçmez
Karadere Günleri-1
Faruk Çebi Faruk Çebi
ARAKLI TURP MEVKİİNDEKİ “ORMAN”
Seyfullah Aksoy Seyfullah Aksoy
Turup Mevkii Muamması!
Yusuf Bektaş Yusuf Bektaş
Araklıyı Aşağılayanlar
İbrahim Kanlı İbrahim Kanlı
SON SÖZ ARAKLI HALKININ OLSUN.
Hüseyin Alemdar Hüseyin Alemdar
HAYATTA BEN EN ÇOK ANNEMİ SEVDİM!
Kahraman Alpak Kahraman Alpak
Zaman Sınırlı
Celaleddin Baba Celaleddin Baba
Hazırım
Mustafa Aksoy Mustafa  Aksoy
ARAKLI SİYASET MEYDANI
İlyas Danışmaz İlyas Danışmaz
ELİ ÖPÜLESİ ANNELER
Mehmet Karakuş Mehmet Karakuş
Çok Yakında Araklı Haber'de
Anket
Araklı'da Aşayış Sorunu Var Mı?
Evet Var
Hayır Yok
Tüm Anketler >>

Dış Haber Servisi   |   Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Yüksel Aksoy