20 Mayıs 2012 Pazar 01:17  Kayıp Araniyor! 19:57  Araklı belediye başkanı annelerle buluştu 19:41  Araklı 19 Mayıs'ı Salonda Kutladı 19:28  Yorgunluktan Uyuya Kaldı 19:21  İşte Gerçek Araklı İnsanı! 19:06  Kuranı nasıl anlamalıyız paneli 00:21  Yaş çay 1.22 Tl 00:11  Evde Bakım Hizmeti 18:38  Hamzaçebi,Cumur'un Acısını Paylaştı 16:21  Kene Alarmı! 14:03  
 Çok Okunanlar
  Ekrem Reis'in Baba Acısı
Ekrem Reis'in Baba Acısı
 Çok Yorumlananlar
  Turup'u Çevre bakanına sorduk
Turup'u Çevre  bakanına sorduk


www.araklihaber.net

SÜRMENE'NİN SUYU MİKROPLU ÇIKTI

Sürmene'nin Suyu Mikroplu Çıktı
TRABZON’UN Sürmene İlçesi’nde dün Devlet Hastanesi acil servisine ve hastane polikliniklerine bulantı, kusma ve ishal yakınmalarıyla başvuran vaka sayısı 700’ü buldu.

TRABZON’UN Sürmene İlçesi’nde dün Devlet Hastanesi acil servisine ve hastane polikliniklerine bulantı, kusma ve ishal yakınmalarıyla başvuran vaka sayısı 700’ü buldu. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada alınan tedbirlerle vaka sayının kontrol altına alınacağının öngürüldüğü belirtildi.

Hastalar Hastanelere Akın Etti
HASTANE Başhekimi Remzi Kutanis, önceki gün 270 kişinin mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle başvurduğunu belirterek, “Bugün ise aynı şikayetlerle yaklaşık 400 kişi müracaat etti. Hastaların tamamı 1-2 saatlik tedavinin ardından taburcu edildi. Bu belirtilere bağlı olarak şu anda yatarak tedavi gören hastamız yok” dedi.

Uzmanlar “Noro Virüsü” Dedi
SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun da dün öğleden sonra ishal vakalarının görüldüğü Sürmene İlçesi’ndeki devlet hastanesini ziyaret ederek başhekim Kutanis’ten bilgi aldı. Uzmanlar ishalin su ya da hava yoluyla bulaşan noro virüsünden kaynaklanabileceğini açıkladı.

Sürmene’de önceki gün başlayan ishal vakaları vatandaşlar üzerinde tedirginlik yaratırken hastaneler adeta dolup taştı.
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, hasta sayısının artması üzerine ilçeye takviye sağlık personeli gönderirken, İl Sağlık Müdürü Halit Çınarka da hastanede incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Halit Çınarka, şikayetlerin kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini, hastaların büyük çoğunluğunun ayakta tedavi edildiğini belirterek belediye ekipleri ile birlikte ilçenin çeşitli yerlerinden su numunesi alarak laboratuvarlara gönderileceğini söyledi.
Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatlik periyotta çok sayıda benzer şikayeti olan hastanın hastaneye başvurduğu ifade edilerek, şöyle denildi:
Hastalarımız yüzde 90 oranında hafif yakınmalar, yüzde 10 oranında ise orta derecede yakınmalar ile müracaatta bulunmuştur. Ağır durumda olan ve yoğun bakımda takip edilen hastamız yoktur. Acile ve polikliniklere müracaat eden hastalarımızın çoğunluğunun ayaktan tedavileri yapılmış, yüzde 10 kadarı ise kısa süreli müşahede altına alınmış ve tedavileri bitiminde taburcu edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli tedbirlerin alındığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Halk Sağlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları kliniklerinden öğretim üyeleriyle birlikte çalışma yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, yakınmalara sebep olan kaynağın araştırıldığı belirtildi. Açıklamada, vatandaşlardan tükettiği şebeke ve kaynak sularını kaynatarak kullanmaları, kişisel hijyene dikkat etmeleri, sık sık ellerini yıkamaları, sebze ve meyveleri kaynatılıp soğutulmuş veya sirke karıştırılmış suyla bolca yıkamaları, gerekmedikçe bireysel temaslardan kaçınmaları ve istirahat etmeleri önerildi.

Resmi Büyütmek İçin TıklayınızAçıklamada, Bulantı, kusma ve ishal yakınmaları hafif seyreden vatandaşlarımızın aldıkları sıvı miktarını artırmaları, ateşi olan ve yakınmaları daha ciddi olan vatandaşlarımızın hastaneye başvurmaları uygun olacaktır. Şu an itibariyle hafif seyreden ve hastaneye başvuru artışına neden olan bu hastalığın alınan tedbirlerle kısa sürede kontrol altına alınacağı öngörülmektedir denildi.

MÜSTEŞAR DA ZİYARET ETTİ
Sürmene’de yaşanan olay sonrası dün ilçeye gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Tosun, ishal vakalarının görüldüğü Sürmene Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti Tosun, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta ve Trabzon İl Sağlık Müdürü Halit Çınarka ile birlikte geldiği hastanede, Başhekim Remzi Kutanis den ilçedeki ishal vakalarına ilişkin bilgi aldı. Tosun, ishal şikayetleriyle hastaneye müracaat edenleri de ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğine bulundu. Başhekim Kutanis, yaptığı açıklamada, hastaneye dün 270 kişinin mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle başvurduğunu belirterek, Bugün ise hastanemize aynı şikayetlerle yaklaşık 400 kişi müracaat etti. Hastaların tamamı 1-2 saatlik tedavinin ardından taburcu edildi. Bu belirtilere bağlı olarak şu anda yatarak tedavi gören hastamız yok dedi. Öte yandan Sürmene Belediyesince vatandaşlar, içme suyunu kaynatmadan içmemeleri konusunda yapılan anonslarla uyarılıyor. Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de çeşitli mahallelerden aldıkları içme suyu numunelerini, incelenmek üzere laboratuvara gönderdikleri öğrenildi. Öte yandan vatandaşlar Sürmene Devlet Hastanesinin yanı sıra Araklı ve Of’taki hastanelere de akın ettiler. (Günebakış)

16:35:00
2010-07-12
Bu haber 943  kere okundu Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum
       Tüm alanlari doldurmaniz gerekmektedir
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar 1.8236 1.8324
Euro 2.3158 2.3270
  Hava Durumu
TRABZON
ISTANBUL
ANKARA
IZMIR
BURSA
KOCAELI
 Videolu Haberler
  Kene Alarmı!
Kene Alarmı! Halk Otobüsleri Araklı'da Rahatsız Ediliyor  Halk Otobüsleri Araklı'da Rahatsız Ediliyor
Turup Sorunu Başbakan'a Anlatılacakmı?  Turup Sorunu Başbakan'a Anlatılacakmı?
Kaymakam El Attı Su Sorunu Bitti!  Kaymakam El Attı Su Sorunu Bitti!
Somali değil (Zavzaga)Yoncalı!  Somali değil (Zavzaga)Yoncalı!
Araklı’lı Öğrenciler Birinci oldu  Araklı’lı Öğrenciler Birinci oldu
Araklı-Turup Çöplük Olmasın Platformu Kuruldu  Araklı-Turup Çöplük Olmasın Platformu Kuruldu
Araklılılar Derneği Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı  Araklılılar Derneği Tanışma ve Kaynaşma Kahvaltısı
Yeni Bir Yaşama Başlamanın En İyi Yolları Hürriyet Emlak Gazetesi'nde!  Yeni Bir Yaşama Başlamanın En İyi Yolları Hürriyet Emlak Gazetesi'nde!
Araklı'da 23 Nisan Çoskusu   Araklı'da 23 Nisan Çoskusu
Turizm Merkezi Turup  Nasıl Çöplük Olur ?  Turizm Merkezi Turup Nasıl Çöplük Olur ?

Yazarlarımız
Mehmet Öztürk Mehmet Öztürk
DEMİRÖRENMATİK
Hasan Suiçmez Hasan Suiçmez
Yenilenmeyen,Yenilir!
Faruk Çebi Faruk Çebi
ARAKLI TURP MEVKİİNDEKİ “ORMAN”
Seyfullah Aksoy Seyfullah Aksoy
Turup Mevkii Muamması!
Yusuf Bektaş Yusuf Bektaş
Araklıyı Aşağılayanlar
İbrahim Kanlı İbrahim Kanlı
Kaşıkcı ve Değirmencik Köprülerini Gördünüz Mü?Alarm Veriyorlar!
Hüseyin Alemdar Hüseyin Alemdar
HAYATTA BEN EN ÇOK ANNEMİ SEVDİM!
Kahraman Alpak Kahraman Alpak
Zaman Sınırlı
Celaleddin Baba Celaleddin Baba
Hazırım
Mustafa Aksoy Mustafa  Aksoy
ARAKLI SİYASET MEYDANI
İlyas Danışmaz İlyas Danışmaz
ELİ ÖPÜLESİ ANNELER
Mehmet Karakuş Mehmet Karakuş
Çok Yakında Araklı Haber'de
Anket
Araklı'da Aşayış Sorunu Var Mı?
Evet Var
Hayır Yok
Tüm Anketler >>

Dış Haber Servisi   |   Iletisim   |   Künye   |   Anasayfam yap   |   Sik Kullanilanlara Ekle
Yüksel Aksoy